Google va avea propriul serviciu de comunicare prin satelit

Google va avea propriul serviciu de comunicare prin satelit
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 aug 2023

Google pare să lucreze la propriul serviciu comunicare în caz de urgență prin satelit, după modelul Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Codul aplicației Google Messages a scos la iveală faptul că gigantul american lucrează la un serviciu de comunicare prin satelit, în caz de urgență.

Funcționalitatea se pare că va fi integrată în Google Messages, de unde utilizatorii vor putea trimite scurte mesaje prin intermediul sateliților, în zonele în care nu au acoperire terestră.

WhatsApp crește calitatea conținutului video CITEȘTE ȘI WhatsApp crește calitatea conținutului video

Viitorul serviciu va avea la bază soluția de comunicare prin satelit Garmin Response, care, la rândul ei, folosește rețeaua de sateliți Iridium, care acoperă mare parte a planetei.

Pentru că Garmin Response costă 15 dolari pe lună, este posibil ca viitorul serviciu Google să fie disponibil contra cost încă de la început.

Apple fost prima companie care a lansat o astfel de funcționalitate anul trecut pentru iPhone 14. Aceasta este gratuită în primii doi ani, după care se așteaptă ca Apple să impună un abonament.

Între timp, multe alte companii, printre care Qualcomm și Samsung, și-au anunțat intenția de furniza un serviciu similar celui lansat de Apple. Alături de Google, printre companiile care vor folosi Garmin Response, se vor număra Honor, Motorola, Nothing, Oppo, Vivo și Xiaomi.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
comunicare
urgență
satelit