IT Genetics se extinde în Italia, unde vizează vânzări de 2 milioane de euro în următorii 2 ani. Afacerile companiei vor urca la 20 milioane de euro în 2024

IT Genetics se extinde în Italia, unde vizează vânzări de 2 milioane de euro în următorii 2 ani. Afacerile companiei vor urca la 20 milioane de euro în 2024
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 15 dec 2023

IT Genetics, parte a grupului de companii ITG, companie cu capital integral românesc și unul dintre cei mai mari furnizori de tehnologie pentru supply chain, și-a extins prezența pe piața internațională prin lansarea celei de-a cincea platforme e-commerce, de această dată în Italia. Investiția în noua platformă s-a ridicat la 250.000 euro și, pentru următorii trei ani, vânzările sunt estimate la două milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În noul magazin online, accesibil la ITGStore.it, sunt disponibile la echipamente și soluții software pentru procesul de digitalizare.

"Am decis să extindem prezența IT Genetics în Italia, întrucât țara beneficiază de un mediu puternic digitalizat și un sector antreprenorial dinamic, care se poate valorifica prin utilizarea soluțiilor noastre. Această decizie strategică reprezintă un pas firesc, având în vedere istoricul echipei noastre din România în colaborarea cu clienți din Italia. Prin această nouă deschidere, ne apropiem de partenerii noștri din sudul Europei și avem oportunitatea de a extinde portofoliul de clienți, incluzând noi companii din regiune", spune Adriana Arhire, CEO IT Genetics.

Compania planifică deschiderea unui birou fizic în viitorul apropiat, pentru a consolida și mai mult prezența și relațiile cu clienții italieni.

CEO-ul Poștei: Vom închide pe profit, restructurarea continuă. Va fi o presiune pe departamentele care nu performează. Cine își face treaba, rămâne, cine nu, se redistribuie CITEȘTE ȘI CEO-ul Poștei: Vom închide pe profit, restructurarea continuă. Va fi o presiune pe departamentele care nu performează. Cine își face treaba, rămâne, cine nu, se redistribuie

Pentru acest an, IT Genetics estimează o cifră de afaceri de 15 milioane de euro, în creștere cu 25% față de 2022.

Aceste rezultate au fost generate de creșteri atât pe verticală cât și pe orizontală, prin diversificarea portofoliului de produse destinate proceselor industriale și dezvoltarea soluțiilor de optimizare pentru lanțul de aprovizionare.

Bugetul pentru 2024 prevede un business de 20 milioane de euro. Tot pentru anul viitor este programtă listarea companiei. Mai multe detalii AICI.

IT Genetics a fost înființată în 2007 ca furnizor de tehnologie care susține companii din România, Ungaria, Bulgaria și Spania în procesul de digitalizare a operațiunilor. Compania a închis anul 2022 cu o cifră de afaceri de 58,9 milioane de lei, în urcare cu 20% față de 2021, și un profit net de 606.912 lei, în scădere cu 50% față de anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
it genetics
italia