Mai multe aplicații populare de iOS au întâmpinat probleme tehnice din cauza Facebook SDK

Mai multe aplicații populare de iOS au întâmpinat probleme tehnice din cauza Facebook SDK
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 mai 2020

Spotify, TikTok și alte aplicații care se bazează pe Facebook SDK au creat probleme de funcționare utilizatorilor de iPhone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Multe aplicații importante, printre care Spotify, TikTok, Pinterest, Tinder și GrubHub au avut probleme de funcționare miercuri seara pe iOS, conform mai multor zeci de mii de blocări înscrise pe downdetector.com.

De vină, din informațiile de până acum, a fost Facebook SDK, soluție pe care multe aplicații o folosesc în scopuri de advertising. Un bug al acesteia a afectat în lanț toate aplicațiile în care era implementată.

Numărul aplicațiilor de iPad descărcate a crescut pentru prima oară în ultimii ani. La fel și veniturile generate de aplicații și jocuri CITEȘTE ȘI Numărul aplicațiilor de iPad descărcate a crescut pentru prima oară în ultimii ani. La fel și veniturile generate de aplicații și jocuri

Problema a afectat cel puțin pentru câteva ore, fără discriminare, utilizatorii aplicațiilor care se bazează pe Facebook SDK - nu au fost afectați doar utilizatorii care aveau cont de Facebook sau se logau cu Facebook în aceste aplicații.

Această problemă, despre care încă nu se știe câți utilizatori a afectat până a fost rezolvată, pentru că încă nu există o replică din partea Facebook sau Apple, ar putea fi un semnal de alarmă pentru o parte a utilizatorilor.

Cei care sunt preocupați de intimitatea online și și-au pierdut încrederea în Facebook, vor realiza că nu doar folosirea celei mai mari rețele sociale le periclitează intimitatea, ci a oricăror produse care au legătură cu Facebook, cum este cazul aplicațiilor și serviciilor care folosesc Facebook SDK.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
ios
iphone
apple