Mark Zuckerberg: Previziunile Meta Platforms din timpul pandemiei au fost prea optimiste

Mark Zuckerberg: Previziunile Meta Platforms din timpul pandemiei au fost prea optimiste
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2022

Directorul general al Meta Platforms, Mark Zuckerberg, le-a spus angajaților că cea mai mare companie de social media din lume și-a planificat creșterea într-un mod prea optimist, așteptându-se în mod eronat ca o creștere a utilizării și a veniturilor în timpul restricțiilor legate de Covid-19 va fi durabilă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zuckerberg, răspunzând la o întrebare a unui angajat la o întâlnire la nivel de companie care a avut loc joi, a spus că angajările au fost prea agresive și că nu a luat în considerare posibilitatea unei recesiuni economice, potrivit unei persoane care a auzit discuțiile, scrie News.ro.

Angajatul a întrebat despre greșelile făcute de Zuckerberg, a spus persoana.

Meta a refuzat să comenteze.

Comentariile au fost mai clare decât cele pe care Zuckerberg le-a transmis în timpul unei discuții telefonice cu un investitor în ziua precedentă, după ce Meta, proprietara Facebook, a înregistrat prima scădere trimestrială a veniturilor și a estimat că va avea loc o nouă scădere în trimestrul al treilea.

În discuția cu investitorul, Zuckerberg a spus că crede că economia intră într-o recesiune care va avea un ”impact larg” asupra afacerii de publicitate digitală.

”Este întotdeauna greu de prezis cât de adânci sau cât de lungi vor fi aceste cicluri, dar aș spune că situația pare mai proastă decât în ​​trimestrul trecut”, a spus el.

Compania intenționează ”să reducă în mod constant creșterea numărului de angajați” în anul următor, a mai arătat Zuckerberg.

La ședința companiei de joi, un alt angajat l-a întrebat pe Zuckerberg dacă managerii superiori de la Meta au încetinit activitatea, făcând referire la o dezbatere în curs de desfășurare asupra mandatului, de când un director executiv le-a spus în această lună managerilor „să îi elimine” pe angajații care ”încetinesc activitatea” sau au performanțe slabe.

Zuckerberg a răspuns discutând despre recenziile de performanță ale Meta în general, conform persoanei care l-a auzit vorbind, precum și unei alte informații despre răspuns.

Angajatul care a ridicat întrebarea a trecut apoi la secțiunea de comentarii a unui forum de discuții intern, scriind că, în opinia sa, Zuckerberg nu a răspuns la întrebarea sa.

Discuțiile au loc în timp ce Zuckerberg se luptă cu probleme de moral al angajaților din ce în ce mai intense la Meta, pe lângă problemele economice și provocările de afaceri din partea Apple și TikTok, deținută de ByteDance.

La o întâlnire tensionată la nivel de companie de luna trecută, Zuckerberg le-a spus angajaților că se aștepta ca aceștia să lucreze cu mai multă ”intensitate”, în timp ce a redus obiectivele de angajare și a crescut standardele de performanță care au fost relaxate în timpul pandemiei.

Angajații Meta, care, la fel ca mulți angajați din domeniul tehnologiei, sunt plătiți parțial în unități de acțiuni, și-au văzut compensația redusă în acest an, în condițiile în care prețul acțiunilor a scăzut în urma știrilor privind stagnarea creșterii.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
mark zuckerberg
facebook