Meta vrea să reintegreze Messenger în Facebook

Meta vrea să reintegreze Messenger în Facebook
scris 16 iun 2022

Meta are un plan pentru ca Facebook să poată concura cu succes cu TikTok, iar acest plan include alipirea aplicațiilor Facebook și Messenger.

La opt ani de când a decis să separe Messenger de Facebook, Meta vrea să revină la starea inițială și să readucă soluția de chat în cadrul rețelei în care a fost creată, o mutare menită să întărească poziția Facebook.

Messenger va avea un buton cât se poate de vizibil în Facebook, plasat în colțul din dreapta sus al ecranului.

WhatsApp poate transfera discuțiile de pe Android pe iPhone CITEȘTE ȘI WhatsApp poate transfera discuțiile de pe Android pe iPhone

Ideea reiese dintr-o serie de documente interne, văzute de jurnaliștii americani de la The Verge, documente care conțin un plan de idei care să ajute Facebook să concureze cu TikTok.

TikTok este un mare rival pentru Facebook, iar oficialii companiei iau în serios amenințarea, o arată documentele. Reintegrarea Messenger în Facebook este una dintre soluțiile propuse de actualul șef Facebook, Tom Alison.

Nu este însă și singura. Facebook vrea să-și modifice algoritmul, în ideea de a face newsfeed-ul mai interesant și a a-și păstra utilizatorii, încercând astfel că ofere un răspuns pentru TikTok.

Algoritmul va afișa postări din întreaga rețea socială, nu doar de la prietenii, paginile și grupurile urmărite de utilizator - o schimbare pe care Instagram a făcut-o deja pentru feed-ul principal.

Pagina principală va avea două componente de bază - un rând care va conține Stories și Reels, urmat de un feed care va afișa postări virale din întreaga rețea și chiar preluate de pe Instagram.

Toate aceste modificări vor fi făcute pentru în ideea de a concura mai bine cu TikTok, aplicație ce are o rată de download cu 20% mai mare decât Facebook și cu 21% mai mare decât Instagram și unde, cel puțin pe iPhone, utilizatorii petrec cu 78% mai mult timp decât pe Facebook.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
messenger
facebook
instagram
tiktok