Microsoft a plătit peste 13 milioane de dolari în ultimul an pentru descoperirea bug-urile de securitate

Microsoft a plătit peste 13 milioane de dolari în ultimul an pentru descoperirea bug-urile de securitate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 iul 2021

Toate programele de recompense pentru cei care descoperă și raportează probleme de securitate ale produselor Microsoft au însumat în ultimul an premii cu o valoare totală de 13,6 milioane de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft derulează 17 programe de securitate, care îi recompensează cu bani pe cei care descoperă vulnerabilități în produsele companiei și le raportează. Aceste programe au cumulat premii de 13,6 milioane de dolari în perioada 1 iulie 2020 - 30 iunie 2021, puțin sub cele 13,7 milioane de dolari din anul anterior.

Algoritmul YouTube este nociv pentru utilizatori CITEȘTE ȘI Algoritmul YouTube este nociv pentru utilizatori

S-au calificat pentru recompense 1.261 de bug-uri, raportate de 341 de experții în securitate, iar cea mai mare recompensă, acordată pentru o problemă a sistemului de virtualizare Hyper-V, a fost de 200.000 de dolari.

Cei mai mulți participanți au fost din Statele Unite, China și Israel, iar valoare medie a recompenselor a fost de 10.000.

Luna viitoare, compania americană va decerna și un premiu, pentru cel mai valoros cercetător în securitate din acest an.

Mai multe state americane dau Google în judecată CITEȘTE ȘI Mai multe state americane dau Google în judecată

Microsoft este compania care plătește cele mai mari recompense pentru programele de securitate, însă, chiar și așa, experții critică gigantul american pentru că nu are programe pentru toate produsele sale importante, precum cele din suita Office sau serverele de enterprise.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
securitate