Microsoft: China este suspectată că se folosește de inteligența artificială pentru a influența alegătorii din SUA

Microsoft: China este suspectată că se folosește de inteligența artificială pentru a influența alegătorii din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2023

Cercetătorii Microsoft au declarat că au descoperit ceea ce ei cred că este o rețea de conturi de pe rețele sociale false, controlate de chinezi, care încearcă să influențeze alegătorii din SUA prin utilizarea inteligenței artificiale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Un purtător de cuvânt al ambasadei chineze la Washington a declarat că acuzațiile că China ar folosi AI pentru a crea conturi false pe rețelele sociale sunt ”pline de prejudecăți și speculații rău intenționate” și că China pledează pentru utilizarea în siguranță a AI, scrie News.ro.

Apple cheltuiește milioane de dolari zilnic pe AI CITEȘTE ȘI Apple cheltuiește milioane de dolari zilnic pe AI

Într-un nou raport de cercetare, Microsoft a spus că conturile de pe rețelele sociale făceau parte dintr-o operațiune de informare chineză suspectată.

Campania a avut asemănări cu activitatea pe care Departamentul de Justiție al SUA a atribuit-o ”unui grup de elită din cadrul Ministerului Securității Publice (Chinez)”, a spus Microsoft.

Cercetătorii nu au precizat ce platforme de social media au fost afectate, dar capturile de ecran din raportul lor au arătat postări de pe ceea ce părea a fi Facebook și Twitter, acum cunoscută sub numele de X.

Raportul evidențiază un mediu încordat în rețelele sociale, în timp ce americanii se pregătesc pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Guvernul SUA a acuzat Rusia că s-a amestecat în alegerile din 2016 cu o campanie secretă pe rețelele sociale și a avertizat cu privire la eforturile ulterioare ale Chinei, Rusiei și Iranului de a influența alegătorii.

Raportul a oferit exemple limitate ale activității recente și nu a explicat în detaliu modul în care cercetătorii au atribuit postările Chinei.

Un purtător de cuvânt al Microsoft a declarat pentru Reuters că cercetătorul companiei a folosit ”un model de atribuire cu mai multe fațete”, care se bazează pe ”dovezi tehnice, dovezi comportamentale și dovezi contextuale”.

Tranzacție finalizată - Compania americană Encora, în spate cu puternice fonduri de investiții, preia Softelligence CITEȘTE ȘI Tranzacție finalizată - Compania americană Encora, în spate cu puternice fonduri de investiții, preia Softelligence

Campania a început să folosească tehnologia de inteligență artificială generativă în aproximativ martie 2023, pentru a crea conținut politic în limba engleză și pentru ”a imita alegătorii din SUA”, a spus Microsoft.

AI generativă poate crea imagini, text și alte medii de la zero. Noul conținut este mult mai ”atrăgător decât imaginile incomode folosite în campaniile anterioare de actorii chinezi de stat, care s-au bazat pe desene digitale, colaje de fotografii și alte designuri grafice manuale”, au scris cercetătorii.

Lucrarea a citat un exemplu de imagine generată de inteligență artificială, despre care Microsoft a spus că provine dintr-un cont chinezesc, care înfățișează Statuia Libertății ținând o pușcă de asalt cu legenda: ”Totul este aruncat. ZEIȚA VIOLENTEI”.

Purtătorul de cuvânt al Microsoft a spus că conturile identificate au încercat să pară americane prin menționarea locației lor publice ca fiind în Statele Unite, postând sloganuri politice americane și partajând hashtaguri referitoare la problemele politice interne.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
china
inteligența artificială