Microsoft introduce un asistent de inteligență artificială ”unificat” pentru platforma sa Windows 11

Microsoft introduce un asistent de inteligență artificială ”unificat” pentru platforma sa Windows 11
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2023

Microsoft a anunțat joi un asistent de inteligență artificială ”unificat” pentru platforma sa Windows 11și patru noi dispozitive Surface, sporind atractivitatea produselor sale îmbogățite cu cea mai recentă tehnologie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul instrument AI, numit Copilot, va funcționa în aplicațiile web și de productivitate ale companiei, Bing, browserul Edge și suita de software Microsoft 365.

Software-ul AI actualizat va fi lansat cu cele mai recente modificări ale Windows 11 pe 26 septembrie.

Acesta va fi disponibil în Microsoft 365 Copilot pe 1 noiembrie, când instrumentul AI pentru întreprinderi, foarte așteptat, va fi disponibil pentru cumpărare.

Cisco face cea mai mare achiziție din istoria sa: va plăti 28 miliarde dolari pentru o companie de cybersecurity CITEȘTE ȘI Cisco face cea mai mare achiziție din istoria sa: va plăti 28 miliarde dolari pentru o companie de cybersecurity

Microsoft a lansat 365 Copilot în previzualizare la începutul acestui an și a declarat în iulie că funcțiile i-ar costa pe clienții săi 30 de dolari per utilizator în fiecare lună, la prețuri de listă, pe lângă abonamentele lor existente.

Compania a mai spus că serviciul său de căutare Bing va obține DALL-E 3 de la OpenAI, un AI care generează imagini.

Știrile de joi urmează anunțurilor din ultimele luni referitoare la Copilot.

Microsoft, cu sediul în Redmond, Washington, își concentrează creșterea pe AI generativă - programe de calculator capabile să genereze text, imagini, sunete și alte date - și a încorporat tehnologia într-o mare parte a produselor și serviciilor sale.

Impulsul agresiv al Microsoft în domeniul inteligenței artificiale este probabil să pună în gardă echipele Alphabet și Apple, pe măsură ce clienții folosesc noile servicii dezvoltate de GenAI.

Microsoft a anunțat joi trei laptop-uri, Surface Laptop Go 3, Surface Laptop Studio 2 și Surface Go 4 For Business, precum și Surface Hub 3, versiunea mai nouă a tablei sale interactive.

Lansările au loc la câteva zile după ce șeful de produse al Microsoft, Panos Panay, a demisionat, iar compania l-a însărcinat pe Yusuf Mehdi, șeful de marketing pentru consumatori, să preia afacerile Surface și Windows cu producătorii externi de PC-uri și partenerii de retail.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
asistent ai pentru windows