Microsoft lansează patch-uri pentru vulnerabilitatea PrintNightmare

Microsoft lansează patch-uri pentru vulnerabilitatea PrintNightmare
scris 7 iul 2021

O gravă problemă de securitate a sistemelor Windows, care a fost făcută recent publică, din greșeală, este reparată în prezent de Microsoft, care emite patch-uri pentru mai multe versiuni ale sistemului de operare.

Dintr-o greșeală, experții din securitate au făcut publică o vulnerabilitate de Windows înainte ca Microsoft să aibă posibilitatea să o repare. În mod normal, convenția este ca producătorii de software să aibă la dispoziție o perioadă de timp pentru repara o problemă de securitate, înainte ca aceasta să fie făcută publică.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

De data aceasta, specialiștii în securitate care au descoperit problema s-au grăbit și au anunțat-o public în urmă cu câteva zile, iar Microsoft a trebuit să se grăbească pentru a o repara.

Acum, Microsoft a început să lanseze patch-uri pentru mai multe versiuni de Windows Server și Windows, inclusiv Windows 7, care, în mod normal, nu mai beneficiază de suport oficial. Asta pentru că problema este foarte gravă.

PrintNightmare rezidă în serviciul de printare Windows Print Spooler și permite atacatorilor să execute, de la distanță, cod cu drepturi de administrator. Atacatorii pot crea conturi de utilizator, pot face modificări și pot instala programe.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Dintre sistemele de operare pentru care Microsoft a emis patch-uri lipsește chiar cea mai recentă versiune de Windows 10. Compania americană spune, însă, că un patch pentru aceasta va fi furnizat curând.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
securitate
patch
printnightmare