Microsoft Teams promite un sunet mai bun cu ajutorul învățării mecanice

Microsoft Teams promite un sunet mai bun cu ajutorul învățării mecanice
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 iun 2022

Conferințele video realizate cu serviciul Teams ar trebui să sune mai bine pe viitor, datorită procesării sunetului cu ajutorul unor algoritmi de „machine learning”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft anunță că începe să folosească algoritmi de învățare mecanică pentru a procesa sunetul apelurilor făcute cu Teams, îmbunătățind acustica și estompând ecoul.

Compania americană promite că acustica diverselor camere va suna mai bine și că algoritmii folosiți vor elimina diverse probleme de sunet, precum impresia de „vorbit din peșteră”.

Managerul de fișiere din Windows 11 va avea tab-uri CITEȘTE ȘI Managerul de fișiere din Windows 11 va avea tab-uri

Aceeași algoritmi de învățare mecanică, susțin cei de la Microsoft, vor putea tăia ecoul supărător generat în diverse situații de anumite dispozitive.

Compania americană spune că a testat noua tehnologie vreme de mai multe luni, procesând peste 30.000 de ore de vorbire și simulând efectele a în jur de 100.000 de camere diferite pentru antrenarea algoritmilor.

Rezultatul ar trebui să fie un sunet mai bun, mai clar, iar vorbitorul să fie auzit ca și cum ar vorbi la un microfon aflat în imediata apropiere.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
teams
sunet
învățare mecanică