Musk a vândut acțiuni la Tesla de 8,4 miliarde de dolari, în timp ce încearcă să-și asigure banii pentru a cumpăra Twitter

Musk a vândut acțiuni la Tesla de 8,4 miliarde de dolari, în timp ce încearcă să-și asigure banii pentru a cumpăra Twitter
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2022

Directorul general al Tesla Inc, Elon Musk, a vândut acțiuni la Tesla în valoare de aproximativ 8,4 miliarde de dolari săptămâna aceasta, în timp ce încearcă să-și asigure banii pentru a cumpăra Twitter, conform documentelor la Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Musk a vândut cea mai mare parte a acțiunilor sale marți și miercuri, descarcând 4,4 milioane de acțiuni, arată dosarele. El a vândut încă 5,2 milioane de acțiuni joi, după care a postat pe Twitter: „Nu sunt planificate alte vânzări TSLA după astăzi”, conform The Verge.

Prețul acțiunilor Tesla a scăzut cu 12% marți, dar de atunci a urcat. Acțiunile au crescut cu aproximativ 3,9% vineri.

Directorul general al Tesla și Space X, Elon Musk, a încheiat un acord de cumpărare a Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, în numerar, într-o tranzacție care va transfera controlul asupra platformei de socializare populată de milioane de utilizatori și lideri globali către cel mai bogat om din lume.

VEZI AICI ȘI Elon Musk spune că nu deține o casă și că doarme pe la prieteni: Nu am iaht și nici nu merg în vacanță

Musk deține în prezent un pachet de 9,1% din acțiunile Twitter. Prețul acțiunilor Twitter a crescut cu aproximativ 15% de când Musk și-a dezvăluit participația la companie, pe 4 aprilie.

De ce este important: Acordul reprezintă un moment crucial pentru compania cu o istorie de 16 ani, care a devenit una dintre cele mai influente piețe publice din lume și care acum se confruntă cu o serie de probleme. La finele anului trecut, Jack Dorsey a demisionat din postul de CEO al Twitter.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

De asemenea interesant: Musk, un utilizator prolific al Twitter, cu peste 80 de milioane de urmăritori pe platformă, a fost critic la adresa platformei de socializare și a politicilor acesteia în ultima vreme, el afirmând că această companie subminează democrația prin nerespectarea principiilor libertății de exprimare. Recent, Musk a criticat consiliul de administrație al Twitter, afirmând că salariile membrilor acestuia ar fi zero dacă oferta ar reuși.

Mai este interesant: Musk va încerca acum să conducă trei mari companii în același timp - ultimul CEO cunoscut care a făcut acest lucru este acum urmărit internațional.

Tesla și SpaceX sunt deja evaluate la un trilion de dolari și, respectiv, zeci de miliarde de dolari, scrie CNBC. Musk deține, de asemenea, două companii mai mici, Neuralink și The Boring Company.

Discuțiile despre acest acord, care săptămâna trecută părea incert, s-au accelerat în weekend, după ce Musk i-a atras pe acționarii Twitter cu detalii de finanțare a ofertei sale.

Sub presiune, Twitter a început să negocieze cu Musk pentru a vinde compania la prețul propus de 54,20 dolari pe acțiune.

”Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este piața digitală a orașului, în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanității”, a spus Musk în această seară.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Acțiunile Twitter au crescut cu aproximativ 6% în urma informației referitoare la acord.

”De asemenea, vreau să fac Twitter mai bună ca niciodată, îmbunătățind produsul cu noi funcții, făcând algoritmii open source pentru a crește încrederea, învingând roboții de spam și autentificând toți oamenii. Twitter are un potențial extraordinar – aștept cu nerăbdare să lucrez cu compania și comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca”,a mai transmis Musk.

Tranzacția, care a fost aprobată în unanimitate de consiliul de administrație al Twitter, este de așteptat să fie încheiată în acest an, sub rezerva aprobării acționarilor, primirii aprobărilor de reglementare aplicabile și îndeplinirii altor condiții obișnuite pentru închiderea unei tranzacții.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Musk anunțase că a obținut angajamente de finanțare pentru preluarea Twitter și a confirmat că explorează lansarea unei oferte publice pentru acțiunile platformei de social media, după ce oferta sa nesolicitată către board-ul companiei a rămas fără răspuns.

Acum, nu există condiții de finanțare pentru închiderea tranzacției.

Twitter intenționează să publice rezultatele financiare ale primului trimestru al anului fiscal 2022 înainte de deschiderea pieței, pe 28 aprilie 2022. Având în vedere tranzacția în așteptare anunțată astăzi, Twitter nu va organiza o conferință telefonică corespunzătoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
elon musk