Piața europeană a turnurilor de telecomunicații mobile este ”aproape închisă”, din cauza inflației

Piața europeană a turnurilor de telecomunicații mobile este ”aproape închisă”, din cauza inflației
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2022

Piața europeană a turnurilor de telecomunicații mobile este ”aproape închisă”, deoarece inflația în creștere îngreunează capacitatea companiilor de a-și finanța tranzacțiile noi și disponibilitatea activelor scade, a declarat pentru Financial Times directorul general al Cellnex, Tobías Martínez Gimeno, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Activitatea de fuziuni și achiziții s-a încheiat. Creșterea materială, anorganică, pentru următoarele 24 de luni s-a încheiat", a declarat Tobías Martínez Gimeno pentru ziar, cu referire la piața în ansamblul ei, scrie News.ro

Viziunea CEO-ului Vodafone România: 5 moduri prin care 5G schimbă în bine societatea CITEȘTE ȘI Viziunea CEO-ului Vodafone România: 5 moduri prin care 5G schimbă în bine societatea

Ratele negative ale dobânzilor din ultimii ani au însemnat că ”banii erau aproape gratuiti”, a adăugat CEO-ul Cellnex, cel mai mare operator de turnuri de telefonie mobilă din Europa, permițând companiei să cumpere până la 130.000 de turnuri în 12 țări.

Când ratele dobânzilor erau scăzute și datoria era ieftină, turnurile mobile erau printre cele mai atractive active din telecomunicații. Însă din iunie, prețurile acțiunilor majorității grupurilor de pe piața segmentul turnurilor au scăzut, deoarece creșterea dobânzilor a dus la creșterea costurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
telecomunicații mobile
inflatie