Samsung Electronics a cumpărat un startup al co-creatorilor Siri pentru a dobândi propriul asistent vocal

Samsung Electronics a cumpărat un startup al co-creatorilor Siri pentru a dobândi propriul asistent vocal
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2016

Samsung Electronics a cumpărat un startup din Silicon Valley fondat de co-creatorii asistentului vocal Siri al Apple, Viv Labs, care a dezvoltat între timp un asistent personal asemănător, relaterează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania sud-coreeană nu a dezvăluit prețul achiziției, dar a precizat că va include noul asistent Viv într-o serie de produse electronice, la fel cum Apple folosește Siri, iar Alphabet intenționează să utilizeze Google Assistant în produsele care funcționează cu sistemul de operare Android, scrie News.ro.

"Samsung oferă oportunitatea unică de a pune la dispoziție o interfață conversațională unică aplicațiilor și serviciilor disponibile unei game diverse de produse, la scară mondială”, a declarat co-fondatorul și directorul general al Viv, Dag Kittlaus, care a ajutat la dezvoltarea Siri împreună cu celălalt co-fondator al Viv, Adam Cheyer.

Apple a cumpărat Siri în 2010 și l-a introdus în telefonul iPhone 4S în 2011. Tehnologia a fost extinsă între timp la alte produse ale Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics
siri