Samsung Electronics: Bateriile au fost principalul motiv al aprinderii telefoanelor Note 7

Samsung Electronics: Bateriile au fost principalul motiv al aprinderii telefoanelor Note 7
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 ian 2017

Bateriile au fost principalul motiv al aprinderii unora dintre smartphone-urile Galaxy Note 7, a declarat luni o persoană apropiată situației, în urma unei investigații efectuate de Samsung Electronics, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai mare producător de smartphone-uri din lume vrea să lase în urma sa cel mai mare eșec al siguranței unui produs din istoria tehnologiei și se pregătește de lansarea Galaxy S8 în prima jumătate a acestui an, scrie News.ro.

Investitorii și analiștii afirmă că este esențial ca Samsung să ofere o explicație convingătoare și detaliată legată de defectul Note 7 și despre cum va preveni apariția unor probleme asemănătoare.

Rezultatele investigației vor fi anunțate probabil pe 23 ianuarie, cu o zi înainte de publicarea rezultatelor financiare aferente trimestrului al patrulea, a spus persoana.

Directorul diviziei de dispozitive mobile, Koh Dong-jin, va anunța rezultatele precum și noi măsuri pentru a preveni apariția unor probleme similare la dispozitivele viitoare.

Un purtător de cuvânt al Samsung Electronics a refuzat să comenteze.

Inițial, Samsung a anunțat în septembrie rechemarea a 2,5 milioane de telefoane Note 7, afirmând că motivul aprinderii este modelul de baterie produs de unul dintre furnizori, identificat ulterior drept afiliata sa Samsung SDI.

Facebook va lansa un filtru pentru știri false în Germania CITEȘTE ȘI Facebook va lansa un filtru pentru știri false în Germania

Ulterior și telefoanele prevăzute cu baterii furnizate de un alt producător au început să ia foc, iar Samsung a decis retragerea de pe piață a tuturor telefoanelor Note 7, a căror producție a fost oprită. Impactul asupra profitului operațional al companiei, pe parcursul a trei trimestre, este evaluat la 6.100 miliarde de woni (5,2 miliarde dolari).

Samsung a simulat aprinderea telefoanelor în cadrul investigației, constatând că motivul nu este legat de proiectarea hardware și software.

Perspectivele afacerilor cu smartphone-uri rămân incerte în acest an, dar profitul Samsung este așteptat să crească puternic datorită creșterii vânzărilor de cipuri și de ecrane LED pentru smartphone-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics
baterii
note 7