Samsung Electronics deschide un birou la Berlin pentru investiții și achiziții în Europa

Samsung Electronics deschide un birou la Berlin pentru investiții și achiziții în Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2017

Samsung Electronics deschide un birou la Berlin care va servi ca centru pentru investiții în startup-uri și achiziții în Europa, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Samsung NEXT, un fond de 150 de milioane de dolari, are doi investitori la Berlin și caută un spațiu de birouri pentru anul viitor, în cadrul strategiei de a investi și cumpăra companii în domenii ca aparatura conectată, inteligența artificială și realitatea augmentată, a declarat directorul general Felix Petersen, antreprenor și investitor care s-a alăturat Samsung în luna aprilie, scrie News.ro.

”În Europa este foarte greu pentru un antreprenor să facă un exit de 40, 60 sau 80 de milioane de dolari. În SUa poți să o faci printr-o achiziție-angajare. Aceste exit-uri sunt un fapt obișnuit în Silicon Valley, pentru că echipele au deja legături cu Google și Facebook. Dorim să poziționăm Samsung ca un canal de exit pentru astfel de echipe”, a spus Petersen.

VIDEO Facebook începe să afișeze reclame în aplicația Messenger. Experiența utilizatorilor va avea grav de suferit CITEȘTE ȘI VIDEO Facebook începe să afișeze reclame în aplicația Messenger. Experiența utilizatorilor va avea grav de suferit

Samsung, care concurează cu Apple pentru poziția de lider pe piața producătorilor de telefoane mobile, a cumpărat în trecut startup-uri precum LoopPay, care a devenit serviciul de plăți prin smartphone-uri Samsung Pay, și startup-ul specializat în automatizări pentru locuințe SmartThings.

Fondurile de investiții ale companiilor au investit anul trecut 83,2 miliarde de dolari în startup-uri la nivel global, în creștere de la 76,5 miliarde de dolari în 2015, potrivit datelor publicate de Global Corporate Venturing Analytics.

Peste două treimi dintre aceste investiții de 10-99 milioane de dolari care au avut loc în ultimii trei ani au fost susținute de companii.

Sapphire Ventures, parte a grupului SAP, a alocat anul trecut 1 miliard de dolari pentru investiții în starup-uri de tehnologie.

Google, Salesforce.com și Qualcomm sunt la rândul lor active în investiții în sectorul tehnologiei.

Samsung NEXT a fost lansat în ianuarie, are sediul în Mountain View, California, și echipe în San Francisco, New York, Coreea de Sud și Tel Aviv.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics