Sega cumpără Rovio Entertainment, creatoarea Angry Birds, pentru 706 de milioane de euro

Sega cumpără Rovio Entertainment, creatoarea Angry Birds, pentru 706 de milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2023

Gigantul japonez al jocurilor video Sega a făcut o ofertă de 706 de milioane de euro pentru preluarea producătorului jocului Angry Birds, compania finlandeză Rovio Entertainment Oyj, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Acordul ar urma să se refere la totalitatea acțiunilor și opțiunilor în circulație ale Rovio, evaluând acțiunile la 9,25 euro pe acțiune, oferta fiind echivalentă cu o primă de aproximativ 19% față de prețul lor de închidere înainte de anunț, a spus Sega.

Apple a lansat contul de economii Apple Card, cu un randament anual de 4,15% CITEȘTE ȘI Apple a lansat contul de economii Apple Card, cu un randament anual de 4,15%

Oferta evaluează opțiunile la 1,48 euro pe unitate, scrie News.ro.

Consiliul de administrație al Rovio sprijină oferta, a adăugat compania.

Jocurile video ale Rovio au fost descărcate de peste 5 miliarde de ori, potrivit comunicatului de luni.

Între timp, franciza sa Angry Birds a fost licențiată pentru alte produse de divertisment și de consum. Sega, cu sediul în Tokyo, a fost fondată în 1960 și este cel mai bine cunoscută pentru francizele Sonic the Hedgehog și Total War, precum și pentru console, inclusiv Sega Genesis/Mega Drive, populare în afara Japoniei în anii 1990.

Compania japoneză să folosească Rovio pentru a-și extinde prezența pe piața jocurilor mobile și a spus că va folosi capacitățile sale de dezvoltare a jocurilor mobile operate în direct pentru a stimula dezvoltarea versiunilor pe mobil ale jocurilor sale existente.

Wall Street Journal a scris anterior că tranzacția cu Rovio era de așteptat să fie în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari.

Acțiunile Rovio au crescut cu 17,8% în urma informației. Acțiunile Sega Sammy, holdingul Sega în urma fuziunii sale din 2004 cu producătorul de jocuri Sammy, au închis luni în scădere cu 4,2%, înainte de anunțarea achiziției.

”Pe piața globală a jocurilor de noroc în creștere rapidă, piața jocurilor mobile are un potențial deosebit de mare, iar obiectivul pe termen lung al SEGA a fost să-și accelereze expansiunea în acest domeniu”, a declarat directorul general al grupului Sega Sammy, Haruki Satomi, într-un comunicat.

Angry Birds este ”iubit în întreaga lume”, a spus el.

”Sunt încrezător că, prin combinarea mărcilor ambelor companii, a personajelor, a bazei de fani, precum și a culturii și funcționalității corporative, vor exista sinergii semnificative în viitor”, a continuat acesta.

CEO-ul Rovio, Alexandre Pelletier-Normand, a declarat că Red, personajul principal din Angry Birds, și Sonic the Hedgehog sunt ”două personaje emblematice și recunoscute la nivel global, realizate de două companii remarcabil de complementare, cu o acoperire mondială care se întinde pe mobil, PC/consolă și nu numai. ”

viewscnt
Afla mai multe despre
sega
rovio entertainment