Startup-ul american Whoop, având un român printre fondatori, a ajuns să valoreze 3,6 miliarde de dolari

Startup-ul american Whoop, având un român printre fondatori, a ajuns să valoreze 3,6 miliarde de dolari
scris 31 aug 2021

Startup-ul american Whoop, având un român printre fondatori, a obținut o finanțare de 200 de milioane de dolari într-o rundă de investiții seria F, condusă de SoftBank Vision Fund 2, ajungând astfel la o evaluare de 3,6 miliarde de dolari.

Principalii investitori sunt IVP, Cavu Ventures, Thursday Ventures, GP Bullhound, Accomplice, NextView Ventures și Animal Capital, scrie startupcafe.ro.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Unicornul Whoop este unul dintre cei mai valoroși producători de dispozitive purtabile care monitorizează activitățile sportive și este un important dezvoltator de softuri de analiza de date legate de mișcare, lansat cu nouă ani în urmă în Statele Unite.

Whoop va folosi banii din investiția obținută în cercetare și dezvoltare pentru a construi viitorul tehnologiei purtabile, intrarea pe noi piețe, angajări sau achiziții de companii.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Cei trei fondatori ai Whoop sunt Will Ahmed (CEO), John Capodilupo și Aurelian Nicolae, toți foști colegi la Harvard.

Startup-ul are peste 500 de angajați, inclusiv 225 de noi membri în echipă, angajați în 2020 și a strâns până acum finanțări peste 400 de milioane de dolari, potrivit whoop.com.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

În 2022, Whoop va deschide birouri în întreaga lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
whoop
aurelian nicolae