Tarifele de roaming pentru Monaco vor crește ca urmare a faptului că operatorii francezi nu mai acoperă zona

Tarifele de roaming pentru Monaco vor crește ca urmare a faptului că operatorii francezi nu mai acoperă zona
Liviu Mihai
Liviu Mihai
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 19 ian 2017

Începând cu 1 martie 2017 operatorii din Franța nu vor mai acoperi teritoriul statului Monaco, ca urmare tarifele de roaming pentru statul monegasc vor crește semnificativ.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Operatorii francezi nu vor mai acoperi teritoriul statului Monaco de la 1 martie 2017, serviciile de roaming disponibile celor care călătoresc pe teritoriul acestui stat urmând a fi asigurate de către cei de la Monaco Telecom.

Această schimbare va aduce o creștere a tarifelor de roaming, atât pentru voce, cât și pentru date. Operatorii GSM din România vor include Monaco într-o zonă inferioară celei din care făcea parte Franța și care beneficia de tarife mai bune.

Vodafone România, care și-a actualizat lista tarifelor de roaming, include Monaco în zona 2 de roaming pentru voce și SMS, alături de țări precum Andora, Kosovo sau Turcia. Astfel, un minut de convorbire dinspre Monaco către România va costa 1,25 euro, de la 0,06 euro cât costa când era valabil tariful pentru Franța din zona 0.

Slovacii de la ESET deschid un centru de cercetare la Iași CITEȘTE ȘI Slovacii de la ESET deschid un centru de cercetare la Iași

Diferența va fi și mai mare în ceea ce privește traficul de date. De la 0,06 euro / MB, cât este tariful în zona 0, traficul de date în roaming făcut pe teritoriul statului Monaco va crește la 9,748 euro / MB prin încadrarea în zona 5.

Reprezantanții Orange România, au declarat pentru Profit.ro: "Ca urmare a deciziei autorităților din Principatul Monaco, accesul la serviciile de roaming se va face numai prin operatorul local Monaco Telecom. De la data amintită, Orange România va continua să ofere servicii de roaming în Monaco, prin intermediul parteneriatului direct cu Monaco Telecom. Având în vedere că Principatul Monaco nu face parte din Uniunea Europeană, tarifele de roaming se înscriu regulilor aferente interconnectarii pentru statele din afara zonei comunitare."

Până acum, datorită faptului că teritoriul Monaco era acoperit de operatorii francezi, statul monegasc era inclus în aceeași zonă de roaming ca și Franța, beneficiind de tarifele zonei cu cele mai mici tarife de roaming. 

În cazul Telekom, operatorul spune că are inclus statul Monaco în Zona 1, deci opțiunile și resursele de roaming dedicate acesteia se pot utiliza în țara respectivă.

viewscnt
Afla mai multe despre
roaming
telefonie