Telegram, principala alternativă la WhatsApp, lansează mai multe funcții noi, în frunte cu traducerea mesajelor

Telegram, principala alternativă la WhatsApp, lansează mai multe funcții noi, în frunte cu traducerea mesajelor
scris 4 ian 2022

Cea mai nouă versiune a principalei alternative la WhatsApp, Telegram, aduce mai multe noutăți notabile, unele originale, altele împrumutate de la alte produse de socializare.

La fel ca Facebook sau iMessage, Telegram include acum reacții, care pot fi folosite pentru a transmite rapid o replică la un mesaj, fără a mai scrie ceva sau a mai căuta un emoji.

Reacția folosită în mod implicit este cea de aprobare (thumbs-up), însă utilizatorul poate folosi și alte reacții (șoc, dezaprobare etc.).

Samsung a prezentat o telecomandă care se încarcă de la undele radio CITEȘTE ȘI Samsung a prezentat o telecomandă care se încarcă de la undele radio

Reacția implicită poate fi trimisă printr-o apăsare dublă pe mesajul primit, iar cu o apăsare simplă (Android) sau o apăsare prelungă (iOS) se poate selecta și trimite altă reacție.

Reacțiile sunt activate în mod implicit pentru discuțiile private, însă trebuie activate manual de administratori în cazul grupurilor și al canalelor de discuții.

Multă mai utilă este noua funcție de traducere a mesajelor, care poate fi apelată din meniul contextual afișat la selectarea textului. Limbile disponibile pentru traduceri diferă în funcție de sistemul de operare folosit.

O altă noutate este ascunderea spoiler-elor, când se discută despre filme sau seriale. Opțiunea este disponibilă în meniul de formatare a textului și va ascunde frazele respective nu doar din fereastra de chat, ci și din notificări.

viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
chat
mesaje