TikTok, investigat în SUA pentru spionarea unor jurnaliști

TikTok, investigat în SUA pentru spionarea unor jurnaliști
scris 18 mar 2023

Departamentul de Justiție și FBI investighează ByteDance, dezvoltatorul TikTok, care ar fi folosit aplicația pentru a spiona mai mulți jurnaliști din Statele Unite.

Cele două instituții americane colaborează cu procuratura Districtului de Est al Virginiei pentru a investiga modul în care jurnaliștii au fost urmăriți de angajații ByteDance.

Se pare că, în timpul unei investigații interne prin care ByteDance încerca să descopere angajații care oferă informații confidențiale presei, au fost accesate datele personale ale jurnaliștilor.

Noua Zeelandă anunță că interzice TikTok pe dispozitivele parlamentului, invocând temeri legate de securitate CITEȘTE ȘI Noua Zeelandă anunță că interzice TikTok pe dispozitivele parlamentului, invocând temeri legate de securitate

Doi dintre angajații responsabili de accesarea datelor fac parte din cadrul operațiunilor companiei din China, ceea ce ridică semne suplimentare de întrebare pentru anchetatori.

Conform Forbes, prima publicație care a scris pe subiect, ByteDance are o echipă dedicată urmăririi datelor de localizare a anumitor cetățeni americani, echipă ce este condusă de un executiv de la Beijing, Song Ye, care raportează direct șefului companiei, Rubo Liang.

Informațiile apar cu doar o săptămână înainte ca șeful TikTok să fie audiat în Congress, unde va trebui să încerce să calmeze suspiciunile politicienilor americani.

În ultima vreme, a crescut numărul țărilor care au interzis TikTok pe telefoanele oficialilor guvernamentali și care nu sunt departe de o interzicere a aplicației la nivel național, cum a făcut India, încă din 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
bytedance
tiktok
sua
spionaj
jurnaliști