Un bug ChatGPT a expus datele unora dintre utilizatori

Un bug ChatGPT a expus datele unora dintre utilizatori
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 mar 2023

OpenAI a dezactivat accesul pentru mai multe ore la ChatGPT, după ce unii dintre utilizatori au ajuns să vadă informațiile personale și chat-urile altor utilizatori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

La începutul acestei săptămâni, unii dintre utilizatorii ChatGPT au observat că în propriul cont apar informații și discuții care nu le aparțin. Pentru a investiga și rezolva problema, OpenAI a blocat pentru o mare parte a zilei de luni accesul la chatbot.

Acum, compania vine să explice ce s-a întâmplat și ce date, mai exact, au fost expuse.

Funcționalitatea ChatGPT poate fi extinsă cu ajutorul plugin-urilor CITEȘTE ȘI Funcționalitatea ChatGPT poate fi extinsă cu ajutorul plugin-urilor

A fost o problemă cu cache-ul, explică cei de la OpenAI. Instrumentul open-source folosit, Redis, ajungea să returneze datele altei cereri decât cea originală atunci când una dintre cereri era anulată înainte de a fi completată.

Dincolo de bug-ul din Redis, o mare problemă a venit dintr-o configurare greșită făcută de OpenAI propriilor servere, care a declanșat un val de cereri anulate de Redis.

Astfel, datele unora dintre utilizatori ajungeau în conturile altor utilizatori ai ChatGPT. Compania spune că au fost afectați doar 1,2% dintre abonații Premium.

Au fost compromise în acest fel o serie întreagă de informații personale, de la nume și adresă de e-mail, până la data de expirare a cardului și ultimele patru cifre ale acestuia.

Același bug a făcut posibil ca părți ale discuțiilor purtate cu ChatGPT că ajungă în conturile altor utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
chatgpt