Veniturile Telekom România au atins 230 milioane de euro în T1

Veniturile Telekom România au atins 230 milioane de euro în T1
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 11 mai 2017

Grupul de firme Telekom Romania a înregistrat în primul trimestru al acestui an venituri totale de 230 milioane de euro, în scădere cu 1,7% față de martie 2016, iar EBITDA (rezultatul brut al exploatării) a coborât cu 5,1%, la 37 milioane de euro, potrivit datelor Deutsche Telekom (DT), acționarul indirect al grupului. ​

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Telekom Romania reunește operațiunile fostelor Romtelecom și Cosmote, în prezent Telekom Romania Communications și Telekom Romania Mobile Communications.

Potrivit DT, portofoliul de clienți de telefonie mobilă a scăzut în perioada analizată cu 8,5%, de la 5,934 milioane la 5,428 milioane.

De asemenea, numărul de linii de internet de mare viteză a înregistrat un regres de 1,5%, la 1,186 milioane, comparativ cu 1,204 milioane în martie 2016.

RCS&RDS și Telekom Romania se bat pe contul de telefonie al Internelor CITEȘTE ȘI RCS&RDS și Telekom Romania se bat pe contul de telefonie al Internelor

Declinul telefoniei fixe a continuat și în primele trei luni ale acestui an, numărul linii coborând la 1,937 milioane, de la 2,055 milioane în martie 2016 și 1,969 milioane la finele anului 2016.

Comparativ cu martie 2016, veniturile din serviciile fixe au stagnat la 127 milioane de euro, în timp ce veniturile din serviciile mobile au scăzut cu 2,8% la 104 milioane de euro, conform datelor DT.

Divizia de telefonie mobilă numără 2,024 milioane de abonați, cu 5,3% mai mult față de finele primului trimestru din anul precedent. În schimb, numărul clienților de servicii preplătite (cartele) a coborât cu 15,2%, la 3,403 milioane.

Serviciile de televiziune (cablu, satelit, IPTV) au consemnat o creștere marginală de 0,6%, la 1,457 milioane.

Telekom Romania Communications este deținut de grupul elen OTE – 54,01% și Ministerul Comunicațiilor – 45,99%.

În cazul fostului Cosmote, Telekom Romania Communications deține o cotă de 30%, restul acțiunilor revenind grupului elen OTE.

Principalul acționar al OTE este grupul Deutsche Telekom, cu o participație de 40%.

Negrițoiu avertizează Parlamentul: O revocare este ilegală, voi acționa cum cred de cuviință pentru a demonstra asta. Prefer însă să ies scos de politicieni decât de DNA! CITEȘTE ȘI Negrițoiu avertizează Parlamentul: O revocare este ilegală, voi acționa cum cred de cuviință pentru a demonstra asta. Prefer însă să ies scos de politicieni decât de DNA!

Lansat în septembrie 2014, Telekom Romania este brandul sub care acționează foștii operatori Romtelecom și Cosmote.

Brandul aparține Deutsche Telekom, una dintre cele mai mari companii de telecomunicații la nivel mondial.

Principalii concurenți ai Telekom sunt operatorii de telefonie mobilă Orange și Vodafone și operatorii prin cablu RCS&RDS (prezent și în zona de telecomunicații mobile) și UPC România.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom romania
venituri
ebitda
romtelecom
cosmote