VIDEO Apple și Amazon.com au suspendat platforma de socializare Parler. Compania își pregătește propriile servere

VIDEO Apple și Amazon.com au suspendat platforma de socializare Parler. Compania își pregătește propriile servere
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 ian 2021

Rețeaua socială Parler, care a fost inundată în ultimele zile de zeci de mii de utilizatori care denunță cenzura Twitter și Facebook, este sub presiunea giganților din tehnologie. După ce Google a suspendat descărcarea aplicației pentru mobil, acum Apple face același lucru, iar Amazon le retrage dreptul de utilizare a serverelor, ceea ce pune presiune pe o platformă deja supraîncărcată. Ca și gab.com, care a suferit un tratament similar, Parler a anunțat că-și va construi propria rețea de servere și că îi așteaptă pe susținătorii președintelui Trump pentru a se exprima necenzurat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială CITEȘTE ȘI Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială

Apple și Amazon.com au suspendat platforma de socializare Parler, preferată de mulți susținători ai președintelui Donald Trump, din App Store și serviciul de găzduire web, afirmând că rețeaua de socializare nu a luat măsurile adecvate pentru a preveni răspândirea postărilor care incită la violență, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Măsura survine unei acțiuni similare întreprinse vineri de Google, divizie a grupului Alphabet. Parler este preferată de mulți susținători ai președintelui Trump, al cărui cont pe Twitter a fost suspendat definitiv vineri, fiind considerată un refugiu pentru persoanele excluse de pe Twitter. ”Am suspendat Parler din App Store până când vor rezolva aceste probleme”, a anunțat Apple sâmbătă, într-un comunicat.

eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România CITEȘTE ȘI eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România

CEO-ul de la Parler John Matze a rămas neabătut în strategia sa de a nu interveni asupra conținutului comentariilor utilizatorilor. “Dacă trebuie să restricționăm și să cenzurăm vocile oamenilor pentru ca țara să rămână sigură, atunci înseamnă că țara este deja pierdută”, a declarat acesta.

Apple dăduse Parler un termen de 24 de ore să prezinte un plan detaliat referitor la moderarea conținutului, arătând către participanții la asaltul de miercuri asupra Capitoliului, care s-au folosit de platforma de socializare pentru a-și coordona acțiunile. Măsura luată de Amazon va face ca platforma Parler să nu mai fie vizibilă pe internet, dacă aceasta nu va găsi altă companie care să îi găzduiască serviciul. Cei de la Parler și-au notificat, însă, utilizatorii că-și vor constitui propria lor rețea de servere. Sintagma de a fi proprietari pe propriile dispoziitive („we own our bare metal”) este aceeași folosită și de rețeaua gab.com, care, de asemenea, a anunțat că nu va ceda presiunilor companiilor din big tech.

Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative CITEȘTE ȘI Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative

Surse ale Fox News menționau încă de vineri presiuni ale adversarilor lui Trump către Google și Amazon pentru a proceda similar cu Google. Invitată de postul de televiziune de știri, Amy Peikoff, șeful de politici al Parler, afirma încă de pe atunci că aceasta ar pune compania în dificultate pentru că din câte știe accesul la Apple Store este singura cale de accesare de către deținătorii de iPhone a aplicației, iar Amazon deține servere deja utilizate de Parler. Deja rețeaua de socializare este încărcată de numărul de utilizatori în creștere masivă, iar pierderea unor servere noi s-ar adăuga presiunii.

Pe de altă parte, Parler nu înțelege să-și revizuiască politica. „Suntem în competiție cu alte platforme care au decis să-și urmărească clienții 24 de ore pe zi”, a spus Peikoff la emisiunea realizată de Tucker Carlson, cel mai vizionat talk-show la un post TV de știri. „Oamenilor nu le place să trăiască într-o lume a romanului lui Orwell 1984.”

Unele mesaje în general pe internet sunt, într.adevăr, de incitare, dar ele nu pot fi moderate instant decât prin urmărire în masă. „Moderarea necesită supraveghere 24 de ore pe zi. Nu este ceva care să fie în linie cu principiile Americii”, spune Peikoff.

Chiar dacă nu călătorești, vin brandurile celebre la tine - harta stării de bine CITEȘTE ȘI Chiar dacă nu călătorești, vin brandurile celebre la tine - harta stării de bine

Afirmând că Parler, deși și-a câștigat reputația de a fi platforma conservatorilor, este de fapt non-partizană, aceasta a menționat care este politica de business a companiei: „Doar dorim să oferim un loc în care oamenii pot veni și pot vorbi liber, unde nu vor fi notificări privind verificarea faptelor, unde să nu li se spună cum să gândească, ce să citească...” În plus, spre deosebire de Facebook, Google sau alte publicații care preiau datele clienților, Parler nu are această politică și se mărginește la a fi o platformă de comunicare. „Nu facem un jaf al datelor. Nu transformăm datele clienților în marfă pentru a le monetiza”,a  conchis Peikoff.

viewscnt
Afla mai multe despre
parler
google