VIDEO Samsung a prezentat seria de smartwatch-uri Galaxy Watch 5

VIDEO Samsung a prezentat seria de smartwatch-uri Galaxy Watch 5
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 aug 2022

Galaxy Watch 5 este un upgrade minor pentru smartwatch-urile Samsung, care renunță la controller-ul fizic în locul unuia digital și aduce baterii mai mari cu promisiunea unei autonomii mai bune.

Urmărește-ne și pe Google News

Noua serie de smartwatch-uri Samsung este compusă din două modele - Galaxy Watch 5 și Galaxy Watch 5 Pro, al doilea dorindu-se a fi un rival pentru ceasurile Garmin.

Galaxy Watch 5 va fi disponibil în două dimensiuni, de 40mm și 44mm, în vreme ce versiunea Pro va avea 45mm. Ambele vor avea la bază un procesor Exynos W920 cu 1,18GHz, 1,5GB RAM și 16GB spațiu de stocare.

VIDEO&FOTO Galaxy Z Flip 4, prezentat oficial - mai mic și mai autonom CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Galaxy Z Flip 4, prezentat oficial - mai mic și mai autonom

Noua serie folosește o nouă versiune a senzorului 3-in-1 BioActive, care măsoară ECG-ul, ritmul cardiac și analizează compoziția corporală, aducând și îmbunătățiri, conform producătorului, monitorizării somnului.

Există acum și un senzor de temperatură, dar care nu permite folosirea ceasului în rol de termometru, ci doar va oferi mai multe date pentru funcția de monitorizare a somnului.

Ambele modele au GPS, LTE (opțional), Bluetooth 5.2, Wi-Fi, rezistență la apă și praf cu certificare IP68 și funcție de plată wireless.

Cele două modele Galaxy Watch 5 au baterii de 284mAh și 410mAh, care ar trebui să ofere o autonomie de până la 40 de ore. Galaxy Watch 5 Pro folosește o baterie de 590mAh, despre care Samsung spune că va ține până la 80 de ore. Anul trecut, estimările Samsung legate de autonomie s-au dovedit exagerate, ceea ce nu este exclus să se întâmple și acum.

Versiunea Pro se diferențiază printr-o rezistență superioară conferită de materialele folosite pentru construcție, precum carcasa din titanium și ecranul din piatră de safir 29GPa.

Galaxy Watch 5 va costa de la 280 de dolari, iar prețurile pentru versiunea Pro încep de la 450 de dolari. Ambele vor fi disponibile din 26 august.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smartwatch
galaxy watch 5