Vodafone lansează abonamente 5G în România, cu viteză mobilă de 10 ori mai mare decât 4G

Vodafone lansează abonamente 5G în România, cu viteză mobilă de 10 ori mai mare decât 4G
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2019

Vodafone România extinde acoperirea 5G în Cluj-Napoca și Mamaia și lansează primele abonamente 5G din țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Pe 15 mai, Vodafone România a lansat o rețea care permite furnizarea de servicii 5G în câteva zone aglomerate din Capitală, disponibile pe spectrul actual al companiei.

Proiect: Circulația trotinetelor electrice, reglementată CITEȘTE ȘI Proiect: Circulația trotinetelor electrice, reglementată

Tehnologia 5G promite o viteză mobilă de până la 10 ori mai rapidă decât 4G. Această performanță va crea noi utilizări pe toate planurile, respectiv soluții de realitate augmentată, posibilitatea companiilor de a implementa o rețea wireless locală și capacitatea de a răspunde la consumul tot mai mare de conținut multimedia.

Vodafone România este al doilea operator de telefonie mobilă după cifra de afaceri și numărul de clienți. Operatorul român este parte a grupului britanic de telecomunicații Vodafone.

De la intrarea pe piață, în anul 1996, când au fost lansate comercial serviciile GSM de telefonie mobilă (2G), Vodafone România a fost primul operator telecom care a furnizat servicii GPRS (în 2001) și mai apoi servicii 3G (în 2005) și 4G (în 2012).

În 2018, compania a lansat prima rețea NB-IoT din România cu acoperire națională care permite companiilor să folosească mai multe soluții și aplicații ce pot îmbunătăți și eficientiza procesele de afaceri. 

Licitația pentru licențele de telecomunicații din generația a cincea (5G) va fi încheiată la 31 octombrie, licențele vor fi acordate până la 15 decembrie, iar utilizarea acestora de către ofertanții câștigători va fi posibilă începând cu 1 ianuarie 2020, potrivit unui calendar propus industriei de telecomunicații de către autoritatea de reglementare (ANCOM).

 

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
5g