WhatsApp lucrează la o funcție de backup securizat pentru Android

WhatsApp lucrează la o funcție de backup securizat pentru Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 iul 2021

Serviciul de comunicare deținut de Facebook a început să testeze o facilitate proprie de backup pentru Android, independentă de Google Drive, care criptează datele salvate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Versiunea beta a aplicației WhatsApp pentru Android a început să ofere utilizatorilor opțiunea salvării criptate a datelor. Aceasta va fi făcută integral de WhatsApp și nu va mai avea nevoie de acces la Google Drive.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Există două considerente importante care diferențiază noua facilitate WhatsApp de backup-ul realizat cu Google Drive pe Android, sau cu iCloud pe iPhone, ambele derivând din faptul că datele sunt criptate.

În primul rând, datele salvate nu pot fi accesate de nimeni, nici de Facebook, fără cheia unică folosită pentru criptare. Asta înseamnă că, spre deosebire de Google Drive și iCloud, guvernele vor trebui să găsească o soluție pentru a sparge criptarea, atunci când vor cere Facebook acces la datele utilizatorilor.

Pe de altă parte, este o armă cu două tăișuri. Utilizatorul va trebui să stabilească o parolă pentru salvarea backup-urilor criptate. Dacă uită parola, nu va mai avea nicio altă posibilitate de a-și accesa propriile date, în afară de spargerea criptării, care este puțin probabilă în cazul utilizatorilor obișnuiți.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Backup-ul criptat, care nu se știe exact când va fi disponibil în versiune finală a aplicației, este una din numeroasele funcții pe care WhatsApp le testează în prezent. Serviciul Facebook are în lucru, printre altele, o funcție de ștergere automată a mesajelor după ce sunt văzute și funcționarea independentă pe mai multe dispozitive.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
backup
criptare
android