eBay vinde o participație minoritară la Adevinta pentru 2,25 miliarde dolari

eBay vinde o participație minoritară la Adevinta pentru 2,25 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 iul 2021

eBay a ajuns la un acord privind vânzarea unei participații minoritare la grupul norvegian de media Adevinta, cel mai mare jucător din sectorul anunțurilor online la nivel global, către fondul britanic de private equity Permira, într-o tranzacție de peste 2 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gigantul american din e-comerț a semnat un acord pentru vânzarea unui pachet de aproximativ 125 milioane de acțiuni la Adevinta în schimbul sumei de 2,25 miliarde de dolari.

Prețul agreat, de 157 coroane norvegiene (15,20 euro, sau 18,02 dolari) pe acțiune, reprezintă o primă de 7% raportat la prețul mediu ponderat cu volumele din ultimele 10 zile al acțiunilor Adevinta.

Google – amendă de 500 milioane euro în Franța, a doua cea mai mare sancțiune impusă unei companii până în prezent CITEȘTE ȘI Google – amendă de 500 milioane euro în Franța, a doua cea mai mare sancțiune impusă unei companii până în prezent

În urma tranzacției, estimată să se finalizeze în ultima parte a anului, participația eBay la Adevinta se va reduce de la 44% la 34%. Permira are opțiunea să cumpere încă 10 milioane de acțiuni Adevinta la același preț în termen de 30 de zile, operațiune care ar scădea participația eBay până la 33%.

Acțiunile Adevinta se apreciau cu 1% în prima parte a tranzacțiilor miercuri.

eBay a semnat, în iulie anul trecut, un acord privind vânzarea diviziei sale de anunțuri eBay Classifieds Group (eCG) către rivalul norvegian Adevinta, într-o tranzacție cu numerar și acțiuni evaluată la 6,5 miliarde de lire sterline (9,2 miliarde dolari).

Adevinta a concurat pentru divizia eBay cu grupul sud-african Naspers, acționarul majoritar al eMAG și OLX, precum și cu un consorțiu format din fondurile de private equity Blackstone, Permira și Hellman & Friedman, oferta companiei norvegiene fiind preferată datorită componentei de acțiuni.

Pentru a putea obține aprobarea autorității antitrust din Austria, eBay s-a angajat să își reducă deținerea la Adevinta până la cel puțin 33% într-un interval de 18 luni.

“Tranzacția cu Permira oferă o cale clară către satisfacerea acestui angajament, oferind în același timp valoare acționarilor eBay și introducând un investitor cu experiență de talie mondială în structura acționariatului Adevinta”, potrivit eBay.

Anterior, Adevinta și eBay au agreat să renunțe la platformele Shpock și Gumtree în Marea Britanie pentru a obține aprobarea autorității de reglementare din această țară.

Preluarea eBay Classifieds a propulsat Adevinta pe primul loc în topul celor mai mari jucători din sectorul anunțurilor online la nivel global, cu operațiuni în 16 țări și un portofoliu format din peste 40 de mărci, printre care mobile.de și eBay Kleinanzeigen (Germania), Marktplaats (Olanda), InfoJobs (Spania), Subito (Italia) și Jofogás (Ungaria).

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ebay
adevinta
permira
vanzare actiuni
anunturi online
ebay classifieds