Tranzacție: Compania de cercetare de piață Ipsos preia 4 divizii GfK Research prezente în 26 de țări, inclusiv în România

Tranzacție: Compania de cercetare de piață Ipsos preia 4 divizii GfK Research prezente în 26 de țări, inclusiv în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 aug 2018

Compania franceză de cercetare de piață Ipsos, numărul trei mondial, va prelua patru divizii din domeniul cercetării ad-hoc ale rivalului german GfK din 26 de țări, inclusiv din România, în schimbul a 105 milioane de euro în numerar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cele patru divizii GfK de cercetare ad-hoc (custom research) care fac obiectul tranzacției au împreună circa 1.000 de angajați în 26 de țări: Argentina, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Chile, China, Cehia, Elveția, Germania, India, Italia, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Olanda, Peru, Polonia, România, Rusia, Singapore, SUA, Suedia, Ucraina, Ungaria și Turcia.

Veniturile celor patru divizii sunt estimate să depășească 200 milioane de euro în aceast an. Tranzacția va fi finalizată în această toamnă.

Tranzacția prin care compania Lagardère, proprietarul Europa FM și Virgin Radio, vinde posturile de radio din România, Polonia, Cehia și Slovacia către Czech Media Invest, a fost finalizată CITEȘTE ȘI Tranzacția prin care compania Lagardère, proprietarul Europa FM și Virgin Radio, vinde posturile de radio din România, Polonia, Cehia și Slovacia către Czech Media Invest, a fost finalizată

Grupul Ipsos, fondat la Paris în urmă cu 45 de ani, este al treilea mare jucător din domeniul cercetării de piață la nivel global, după Nielsen Company și Kantar Group, ambele cu sediul central în Marea Britanie.

Francezii sunt prezenți în 89 de țări, inclusiv în România, piață pe care activează din 1994.

GfK este cea mai mare companie de cercetare de piață din Germania și a patra cea mai mare din lume. Compania are peste 13.000 de angajați în mai mult de 100 de țări. Subsidiara din România, înființată în 1992, a ajuns în prezent la peste 700 de angajați și afaceri de 97 milioane de lei (21 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
ipsos
gfk
divizii
custom research
cercetare piata
tranzactie
achizitie