Amenajarea grădinii

Amenajarea grădinii
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 31 mar 2023

Primăvara este timpul în care grădinile se cer înfrumusețate. Iar dacă plănuiești o amenajare cu pavaje sau alte prefabricate de beton, iată mai jos câteva sfaturi și idei de care să ții cont când cauți să achiziționezi pavaje.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

1. Ia în considerare  mixuri de pavaje

La Petra Pavaje găsești atât piese singulare, cât și mixuri de pavaje.   Mixurile de pavaje, sau pavajele combi, sunt tot mai populare în rândul amenajărilor exterioare, deoarece au avantajul de a oferi o mare varietate de modele de montaj. Este de asemenea o soluție ideală pentru suprafețele generoase, deoarece vine în întâmpinarea dificultăților de calcul și evită discrepanțele între dimensiuni și forme. Mixurile reprezintă o soluție economică, deoarece nu este necesară tăierea plăcilor mari pentru a pava suprafețele mici. Totodată,  acestea conferă un aspect plăcut și dinamic în amenajarea cuților.

Amenajarea grădinii

2. Alege culoarea care să pună în valoare stilul casei tale

Când alege modelul de pavaj,  cumpărătorul nu ar trebui să vadă doar diferența de preț între pavajul standard și pavajul premium, ci ar trebui să vadă ponderea acestei diferențe în costul total al proiectului. Adică să ia în considerare că, indiferent de pavajul ales, costurile fixe sunt aceleași: pregătirea terenului, materialul de umplutură, mâna de lucru, bordurile. Iar calculând așa, diferența dintre un pavaj standard și premium reprezintă poate mai puțin de 5% din costul total al amenajării. Iar pentru o diferență atât de mică, merită investit într-un produs deosebit. Oferta producătorilor cuprinde peste 600 de modele și culori de pavaje.  Gama de produse din portofoliul au fost selectate astfel încât să răspundă tuturor gusturilor. De la nuanțele reci ale pavajului Mistic, la tentele pământii ale pavajelor Sahara Mokka și Mediterana Terra, orice tip de amenajare poate fi completat cu aceste pavaje. Pentru produsele premium de la Petra Pavaje este utilizată tehnologia Color Lock (R), prin care suprafața este tratată cu un lac de protecție ce asigură durabilitatea și intensitatea în timp a culorii.

3. Alege pavajul în funcție de trafic

Indiferent care ar fi scopul amenajării, acum ai la dispoziție aceeași textură și model pentru fiecare categorie de trafic. De exemplu, pentru traficul exclusiv pietonal, se recomandă grosimea de 4 cm, așadar mixul 4.30 este ideal. Dacă pavajul va fi montat într-o zonă unde și mașinile au acces, mixul 6.30, cu o grosime de 6 cm, este ideal pentru traficul auto ușor, pe când mixul 8.30, cu o grosime de 8 cm, răspunde cu brio solicitărilor pentru traficul auto greu.

4. Plăci de mari dimensiuni

Cele mai căutate pavaje, atât pentru amenajările exterioare, cât și interioare, sunt astăzi plăcile cu suprafață mare, de 60x30x6 cm, sau chiar de 100x50x8. Acestea sunt ideale pentru aranjarea lor coliniară, reducând considerabil proporția rosturior de îmbinare din proiect. Se obține astfel un spațiu cu puține linii, ceea ce crează o suprafață uniformă și elegantă chiar și în zone foarte spațioase. Minimalismul este astăzi sinonim cu modernismul, iar un design cu cât mai puține linii și unghiuri de îmbinare este soluția perfectă în acest sens. Chiar dacă plăcile sunt folosite mai ales pentru amenajările de mari dimensiuni, cu ele se poate crea un design inedit și pe o suprafață mai mică. Mai puține linii de îmbinare înseamnă o fragmentare redusă a spațiului, ceea ce oferă iluzia optică a unui spațiu mai mare. Plăcile cu lungimea de 60 cm poate fi folosit și în proiectele de decorare a spațiilor verzi, prin adăugarea acestor plăci ca pași în stil japonez, ceea ce contribuie la crearea unor proiecte inedite și atractive, pline de creativitate, dar și practice.

5. Profită de reducerile de sezon

Fiind început de primăvară, multe companii oferă produse la prețuri avantajoase, începând de la 39 lei/ mp. Chiar dacă nu plănuiești să le montezi acum, poți să le achiziționezi pe timpul promoției pentru a beneficia de oferta specială, urmând ca ele să îți fie livrate la termenul menționat de tine.

Mai jos este lista de promoții de la Petra Pavaje, broșura campaniei putând fi descărcată de aici. Oferta specială este valabilă la depozitele proprii Petra Pavaje și la distribuitorii autorizați.   

  1. Mediterana terra mix 4.30; mix 6.30; mix 8.30 si 60x30x6 
  2. Maya brun antic mix 4.30; mix 6.30; mix 8.30 si 60x30x6  
  3. Mistic gri bazaltic mix 4.30; mix 6.30; mix 8.30 si 60x30x6  
  4. Mistic gri grafit mix 4.30; mix 6.30; mix 8.30 si 60x30x6   
  5. Sahara Mokka mix 6.6, mix 6.30
  6. Bordura 50x5x20 gri, antic, gri bazaltic si terra;
  7. Holland 20x10x4, gri, roșu si negru;

Toate produsele beneficiază de 5 ani garanție. Petra Pavaje asigură și transportul, oriunde în țară, grație flotei proprii de autocamioane.

În încheiere, nu uita că rezistența în timp a pavajului depinde foarte mult de montarea sa corectă, de aceea este important montatorul cu care lucrezi. Desigur, sunt multe activități pe care le poți face și singur, însă pentru unele recomandăm cu tărie să apelezi la specialiști. 

viewscnt
Afla mai multe despre
pavaje
gradina