BCR mută 1.000 de angajați în noul complex al diviziei imobiliare IKEA și vinde fostul sediu Bancorex. BCR va ocupa la IKEA echivalentul a trei etaje dintr-o clădire - surse

BCR mută 1.000 de angajați în noul complex al diviziei imobiliare IKEA și vinde fostul sediu Bancorex. BCR va ocupa la IKEA echivalentul a trei etaje dintr-o clădire - surse

Bucharest Business Garden

Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 8 aug 2019

Banca Comercială Română (BCR), a doua cea mai mare instituție bancară din țară, își va muta cei 1.000 de angajați care lucrează în sediul principal de pe Calea Victoriei - Bucharest Financial Plaza, fostul sediu Bancorex – în noul complex de birouri dezvoltat de divizia imobiliară a grupului suedez IKEA în zona Orhideea, au declarat reprezentanții băncii pentru Profit.ro. În paralel, clădirea Bucharest Financial Plaza, sediul principal al băncii, a fost scoasă la vânzare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Mutarea angajaților va fi inițiată anul viitor.

BCR va ocupa aproximativ 15.000 de metri pătrați, echivalentul a trei etaje dintr-o clădire, potrivit unor surse din piața imobiliară.

UPDATE Ultimele informații ale Profit.ro relevă că BCR va închiria chiar o suprafață mai mare, și anume 6 etaje, respectiv aproape integral una dintre clădirile complexului, de 8 etaje în total.

Valoarea anuală a contractului de închiriere semnat de BCR ar putea depăși 2,5 milioane de euro, dacă ținem cont de chiriile medii ale zonei. Banca este primul chiriaș important al Business Garden Bucharest.

„BCR continuă procesul de consolidare a operațiunilor centrale, ce a început în 2018 cu relocarea mai multor departamente, ce se aflau anterior în 15 clădiri diferite, în The Bridge din zona Orhideea”, au declarat oficialii BCR. Anul trecut, banca a mutat circa 1.300 de angajați în trei etaje ale primului imobil din complexul The Bridge, recent intrat în portofoliul fraților Adrian și Dragoș Pavăl, proprietarii Dedeman.

Acum, BCR va muta restul angajaților în noul complex Business Garden Bucharest, finalizat recent de Vastint, divizia imobiliară a grupului IKEA, și aflat chiar în apropierea The Bridge. Centrul de afaceri este format din trei clădiri cu o suprafață închiriabilă de 41.000 de metri pătrați.

În paralel, clădirea Bucharest Financial Plaza, cu o suprafață de 26.300 de metri pătrați închiriabili, a fost scoasă la vânzare către investitori, urmând ca tranzacția să fie încheiată până la sfârșitul anului sau începutul anului viitor, precizează reprezentanții băncii. Valoarea clădirii este de peste 45 milioane de euro, potrivit informațiilor Profit.ro.

CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Unul dintre cei mai mari investitori chinezi, un conglomerat care controlează Cirque du Soleil și un club din Premier League, se pregătește să intre pe piața imobiliară românească prin achiziția Floreasca Park, tranzacția poate fi o referință

Clădirea de pe Calea Victoriei nr. 15 a fost finalizată în 1998, fiind prima clădire modernă din București. Inițial a fost ocupată de Bancorex și după falimentul băncii de stat a ajuns în proprietatea BCR printr-o firmă separată, care a fuzionat apoi cu banca în 2016. Clădirea a fost renovată în 2012.

Recent, BCR și-a scos la vânzare și fostul sediu central, un monument istoric celebru din Piața Universității, la un preț de peste 20 milioane de euro, informație prezentată de Profit.ro.



Grupul BCR, controlat de Erste, a încheiat primul semestru cu o pierdere de 4,4 milioane de euro ca urmare a unui provizion de 150 de milioane de euro constituit pentru un proces pierdut de Banca pentru Locuințe cu Curtea de Conturi.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
business garden bucharest
ikea
vastint
bancorex
bucharest financial plaza