Berlinul aprobă înghețarea chiriilor timp de cinci ani

Berlinul aprobă înghețarea chiriilor timp de cinci ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2019

Autoritățile locale din Berlin au decis marți înghețarea chiriilor timp de cinci ani, la solicitarea rezidenților care susțin că orașul lor, odată faimos pentru că era accesibil, a devenit mult prea scump.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Problema creșterii chiriilor afectează întreaga țară, dar este extrem de acută în capitala Berlin, unde chiriile s-au dublat în ultimul deceniu, în condițiile în care piața muncii înfloritoare a atras un aflux de muncitori, ceea ce a pus presiuni asupra pieței imobiliare. Berlinezii critică activitatea unor companii imobiliare, precum Deutsche Wohnen și Vonovia, care au cumpărat mii de clădiri, profitând de prețurile mai scăzute decât în alte capitale europene, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Victorie a fraților Micula în războiul de un sfert de miliard de dolari cu România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Victorie a fraților Micula în războiul de un sfert de miliard de dolari cu România

Conform statisticilor, aproximativ 85% din berlinezi stau cu chirie, iar în ultimul deceniu aproximativ 40.000 de persoane se mută în fiecare an în Berlin.

Reglementarea adoptată marți se va aplica unui număr de 1,4 proprietăți imobiliare, dar nu și locuințelor sociale, care sunt reglementate separat, sau noilor clădiri.

viewscnt
Afla mai multe despre
berlin
chirii