Centrul Comercial Mercur din Craiova va fi redeschis în aprilie, după o investiție de peste 10 mil. euro

Centrul Comercial Mercur din Craiova va fi redeschis în aprilie, după o investiție de peste 10 mil. euro
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 18 ian 2016

Acționarii centrului comercial Mercur (MRDO), deținut în proporție de 85% de SIF Oltenia, au decis aprobarea unei finanțări în valoare de 8,5 milioane euro pentru finalizarea modernizării complexului situat în centrul Craiovei, valoarea întregului proiect depășind 10 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul centru comercial va fi redeschis în luna aprilie și va avea o zonă de shopping, un cinema multiplex cu șase săli digitale, zonă de restaurante și cafenele, zonă de fast-food, locuri de joacă pentru copii, casino, supermarket și un centru de fitness și aerobic.

Administratorii au primit acceptul pentru a alege o soluție dintre trei variante propuse pentru finanțarea întregii lucrări. În primul rând, contractarea unui credit în valoare de 38,25 milioane de lei, echivalentul a 8,5 milioane de euro. În vederea garantării creditului, va fi pusă ipotecă imobiliară asupra magazinului, dar și ipotecă mobiliară asupra conturilor societății și a creanțelor rezultate din contrcatele de închiriere semnate între centrul comercial și clienții săi.

Mercur Craiova poate contracta împrumuturi de completare până la valoarea maximă de 8,5 milioane de euro de la companii afiliate acționarului majoritar, SIF Oltenia.

Consiliul de Administrație al Mercur poate decide majorarea capitalului social până la 35,4 milioane de lei prin aport de numerar.

Pentru asigurarea resurselor de finanțare, Consiliul de Administrație al societății poate lua în calcul oricare dintre cele trei variante sau un mix între acestea.

Activitatea de închiriere este realizată de Colliers International, iar gradul de ocupare depășește 50% din suprafața închiriabilă, în timp ce negocierile cu brandurile naționale și internationale depășesc 80% din spațiile închiriabile, potrivit unui comunicat transmis de companie.

Mercur, care are o suprafață construită desfășurată de 24.000 de metri pătrați, este închis din luna septembrie pentru lucrări de renovare și modernizare.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercur
craiova
sif oltenia