Cererea de locuințe verzi ridică afacerile producătorului german de BCA Xella la 12 mil. euro

Cererea de locuințe verzi ridică afacerile producătorului german de BCA Xella la 12 mil. euro
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 31 mai 2016

Filiala locală a producătorului german de materiale de zidărie Xella a avut afaceri de 54 de milioane de lei (12,1 milioane de euro) anul trecut, în creștere cu 12% față de vânzările înregistrate în anul precedent, care s-au ridicat la 48,1 milioane de lei (10,8 milioane de euro).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Astfel, 2015 este al patrulea an consecutiv de creștere a vânzărilor pe plan local, susținut și de interesul românilor pentru locuințe verzi.

Compania a reușit să mai reducă din pierderi anul trecut, ajungând la un minus de 7 milioane de lei (1,6 milioane de euro), cu 30% mai mici față de cele 10,1 milioane de lei (2,3 milioane de euro) înregistrate în 2014.

Reprezentanții Xella Ro consideră că România este una din țările în care ponderea de produse premium în piața de zidărie este în creștere, românii fiind interesați să beneficieze de locuințe realizate cu produse naturale și care să asigure costuri minime de întreținere.

Aproximativ 50% din vânzările Xella Ro din 2015 au fost generate de segmentul rezidențial. Ponderea proiectelor rezidențiale destinate clienților cu venituri medii și superioare a crescut substanțial în 2015. Pe segmentul office și retail, Xella Ro a livrat către principalele proiecte dezvoltate și livrate anul trecut, printre referințe numărându-se clădirile de birouri AFI sau clădirea Mega Mall din București.

Românii au făcut aproape 300.000 de tranzacții imobiliare în primele patru luni ale anului CITEȘTE ȘI Românii au făcut aproape 300.000 de tranzacții imobiliare în primele patru luni ale anului

„În utimii ani ne-am propus o consolidare a poziției pe piață și mă bucur că,  împreună cu  o echipă  entuziastă și profesionistă, am reușit să obținem creșteri constante peste media pieței”, a declarat Marius Dragne, CEO Xella Ro.

Valoarea totală a pieței de BCA din România este estimată la circa 100 de milioane de euro.

Grupul Xella are 96 de fabrici și numeroase centre de vânzare ȋn peste 30 de țări. Ȋn România, Xella a inaugurat în anul 2010, la Ploiești, cea mai modernă unitate de producție de blocuri de zidărie tip BCA din Europa de Est, în urma unei investiții greenfield de 32 milioane de euro. Cu focus pe inovație continuă și calitate în construcții, Xella produce și comercializează în România zidărie premium din BCA sub marca Ytong și produse termoizolatoare minerale sub marca Multipor.

Printre jucătorii de pe piața de BCA se numără Celco Constanța, Macon Deva, Prefab București, Elpreco Craiova. 

viewscnt
Afla mai multe despre
xella
bca
materiale de constructie
vanzari