CONFIRMARE One United a vândut o parte din proiectul de birouri One Cotroceni Park pentru 25 milioane de euro, bani ce vor fi investiți în dezvoltarea complexului

CONFIRMARE One United a vândut o parte din proiectul de birouri One Cotroceni Park pentru 25 milioane de euro, bani ce vor fi investiți în dezvoltarea complexului
scris 8 sep 2020

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de antreprenorii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, a finalizat procesul de majorare de capital în valoare de 25 de milioane de euro prin cedarea a 30% din firmele care dezvoltă componenta de birouri a One Cotroceni Park, proiect care ia locul fostei fabrici Ventilatorul din București, înformație anunțată în exclusivitate de Profit.ro. Banii vor fi utilizați în construcție.

One United Properties și Element Invest Partners au înființat, recent, două noi societăți pe acțiuni prin intermediul cărora vor să dezvolte clădirile de birouri din cadrul complexului One Cotroceni Park. 

Familia Niculae, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din București, demolează celebrul club Piranha din Regie și construiește în loc un bloc cu 10 etaje CITEȘTE ȘI Familia Niculae, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din București, demolează celebrul club Piranha din Regie și construiește în loc un bloc cu 10 etaje

One United Properties este deținută, în proporție de 80%, de Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, iar restul de 24 de acționari tip lista. Element Invest Partners este deținută direct sau indirect de omul de afaceri Ionuț Dumitrescu, cu 45%, Gabriel Marchievici, cu 25%, Bogdan Macovei – fost director de expansiune al Kaufland, 25%, toți trei foști colegi în cadrul companiei de consultanță imobiliară Eurisko (actuala CBRE), și antreprenorul ieșean Mihail Eusebiu Siminiceanu, cu 5%, potrivit termene.ro.

Cele două companii partenere au decis să atragă 25 milioane de euro, necesare dezvoltării, printr-o majorare de capital ce va rezulta în cedarea a 28% din acțiunile companiilor One Cotroceni Park Office și One Cotroceni Park Office Faza 2. În urma acestui proces, One United Properties va deține 56% din componenta de birouri, Element Invest Partners va rămâne cu 16%, iar restul vor fi investitori minoritari, antreprenori români, potrivit informațiilor Profit.ro. Investitorii au deja angajamentul pentru 17 milioane de euro și urmează să mai atragă încă 8 milioane de euro până la finalul anului.

Dezvoltatorii au obținut autorizația de construire în toamna anului trecut, iar acum sunt în construcție ambele faze de birouri programate. Planul prevede livrarea a circa 45.000 de metri pătrați în 2021 și a circa 35.000 de metri pătrați în 2022. Calculele investitorilor arată că, la final, partea de birouri va valora peste 220 milioane de euro, la un randament investițional de 7%.

„Avem semnate precontracte de închiriere pentru 17.000 de metri pătrați și suntem în discuții pentru încă 19.000 de metri pătrați. One Cotroceni Park va avea acces direct la metrou, spații verzi și grădini suspendate pe etaje“, a declarat, pentru Profit.ro, Mihai Păduroiu, CEO al diviziei de birouri a One United Properties.

INFOGRAFIC Volumul tranzacțiilor imobiliare intră din nou pe creștere, în ciuda predicțiilor negative legate de impactul pandemiei CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Volumul tranzacțiilor imobiliare intră din nou pe creștere, în ciuda predicțiilor negative legate de impactul pandemiei

Proiectul va avea și 754 de apartamente și 20.000 de metri pătrați de spații de retail, pentru care se așteaptă emiterea autorizației de construire. Această componentă va fi dezvoltată prin intermediul One Cotroceni Park SRL, deținută de One United Properties în proporție de 80% și de Element Invest Partners în proporție de 20%. Întregul proiect necesită o investiție de 130 milioane de euro.

Complexul este construit pe un teren de 5,8 hectare, cumpărat în 2018 de la Immofinanz la pachet cu clădirea de birouri rebotezată One Victoriei Center (fostul sediu central Generali) pentru 39 milioane de euro.

One United, lider al pieței rezidențiale de lux, a început să se extindă puternic și pe sectorul de birouri, scop pentru care l-a cooptat alături pe antreprenorul Ionuț Dumitrescu. Compania are în dezvoltare clădiri cu o suprafață cumulată de 150.000 de metri pătrați ce necesită investiții de 220 milioane de euro. Cel mai avansat este One Tower, parte a One Floreasca City, o investiție de 50 milioane de euro. Clădirea cu 16 etaje va genera chirii anuale de 6 milioane de euro și va avea o valoare de piață de 90 milioane de euro, potrivit dezvoltatorilor.

Investitorii mai lucrează la complexul One Verdi Park, care va cuprinde un turn de birouri și unul de locuințe. Proiectul este amplasat în apropiere de complexul sportiv al fostului tenismen Dinu Pescariu.

Recent, One United Properties a cumpărat de la Conarg, compania de construcții a lui Valentin Vișoiu, o clădire de birouri abia finalizată în zona Aviației din București, la un preț de 15 milioane de euro.

Ionuț Dumitrescu mai deține, alături de antreprenorul Omer Susli, clădirea de birouri One Victoriei Center din centrul Bucureștiului, cumpărată anul trecut cu 17,5 milioane de euro de la One United, tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro, și clădirea de birouri One North Gate din Pipera, care a devenit sediu pentru grupurile One United și Element Industrial (a lui Ionuț Dumitrescu).

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
element invest partners
one cotroceni park