EXCLUSIV FOTO Eden Capital s-a asociat cu o apropiată a familiei lui Rareș Bogdan și un fost director din Primăria București pentru sute de apartamente premium. Firmă administrată de fostul șef al Poliției în mandatul lui Năstase

EXCLUSIV FOTO Eden Capital s-a asociat cu o apropiată a familiei lui Rareș Bogdan și un fost director din Primăria București pentru sute de apartamente premium. Firmă administrată de fostul șef al Poliției în mandatul lui Năstase

Amplasamentul terenului pe care urmează să se dezvolte ansamblul rezidențial

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 2 mai 2023

Investitorul imobiliar Eden Capital Development, care a dezvoltat peste 1.600 de apartamente în București, a cumpărat participația pe care soția europarlamentarului Rareș Bogdan o avea într-o firmă ce pregătește dezvoltarea unui ansamblu rezidențial premium lângă Școala Franceză din nordul Bucureștiului, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Firma creată pentru această afacere este administrată de fostul șef al Poliției Române în mandatul guvernamental al lui Adrian Năstase.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Eden Capital Development, firmă deținută de Dan Liviu Marius (70%) și de Abu Lail Akram (30%), a devenit principalul asociat al firmei Property Investment Buildings, cu o participație de 45%, potrivit datelor furnizate de termene.ro.

Operațiunea a fost realizată prin achiziția pachetului de 30% pe care îl avea firma Klausenburg Cafe, deținută integral de Florina Antoanela Bogdan, soția europarlamentarului Rareș Bogdan, și a unui pachet de 15% deținut de Ion Marin.

EXCLUSIV FOTO Fiica cea mare a lui George Becali a lansat prima investiție imobiliară majoră, în zona corporațiilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fiica cea mare a lui George Becali a lansat prima investiție imobiliară majoră, în zona corporațiilor

În urma tranzacției, Eden Capital Development este asociat cu Florina Rădulescu Popa (30%) – administrator al firmei Klausenburg Cafe și soția lui Aurelian Rădulescu Popa, șeful Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România; cu Nicolae Locic (15%) și cu Ion-Cristian Iftimoaie (10%) - fost director executiv în cadrul Primăriei Municipiului București în mandatul primarului Sorin Oprescu și fost consilier în cadrul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate.

Rareș Bogdan a declarat pentru Profit.ro că familia sa nu mai are nicio implicare în acest proiect. 

EXCLUSIV Najib Mikati, prim-ministrul Libanului și cel mai bogat libanez, lansează primele sale investiții imobiliare din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Najib Mikati, prim-ministrul Libanului și cel mai bogat libanez, lansează primele sale investiții imobiliare din România

Firma Property Investment Buildings a fost autorizată să construiască un ansamblu rezidențial format din 3 imobile cu două subsoluri și 10 etaje, ce vor cuprinde 284 de apartamente și spații pentru birouri.

Proiectul urmează a fi construit pe un teren de 2,79 de hectare amplasat pe strada Padina nr. 2-10, lângă Școala Franceză și Academia de Poliție, o zonă din nordul Bucureștiului cu multă verdeață care atrage proiecte imobiliare de lux.

Daniela Iftimoaie, soția lui Ion-Cristian Iftimoaie, a declarat pentru Profit.ro în 2019 că analizează varianta atragerii unor investitori alături de care să dezvolte acest proiect.

EXCLUSIV Ionuț Dumitrescu revine la investițiile în retail, alături de Omer Susli și Anca Damour CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ionuț Dumitrescu revine la investițiile în retail, alături de Omer Susli și Anca Damour

Firma creată pentru această afacere, Property Investment Buildings, este administrată de Dumitru Sorescu, fost șef al Poliției Române în mandatul guvernamental al lui Adrian Năstase.


Contactați de Profit.ro pentru detalii despre investiție, reprezentanții Eden Capital Development nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

Investitorul imobiliar este cunoscut în piață pentru faptul că a preluat 3 proiecte rezidențiale în faliment sau dificultate financiară și le-a redezvoltat. Este vorba despre ansamblurile Cortina Residence, Four City North și Delta City care însumează peste 1.200 de apartamente.

Lor li se adaugă ansamblurile Dinamic City, cu 166 de apartamente, și Cortina Academy, cu 297 de apartamente, ambele finalizate.

Eden Capital Development are acum în dezvoltare peste 1.500 de apartamente doar în ansamblul Cortina North din Pipera și 210 apartamente în Cortina 126. Profit.ro a scris în exclusivitate că investitorul a încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare cu RAMI Dacia pentru a prelua fosta fabrică de diamante sintetice din spatele complexului AFI Cotroceni, în locul căreia se pot construi peste 1.300 de apartamente.

EXCLUSIV Portland Trust, susținut de un gigant de pe Wall Street, intră pe piața centrelor de date și pregătește „cea mai importantă locație fizică dedicată unor astfel de servicii“ din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Portland Trust, susținut de un gigant de pe Wall Street, intră pe piața centrelor de date și pregătește „cea mai importantă locație fizică dedicată unor astfel de servicii“ din România

De asemenea, dezvoltatorul a fost autorizat să construiască un turn cu 18 etaje și peste 200 de apartamente pe un teren cumpărat la licitație de la fostul distribuitor Piritex și amplasat la capătul autostrăzii A3 din nordul Capitalei.

Aproximativ 19.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în 2023 în București și împrejurimi, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Acest rezultat este cu aproximativ 11% mai mic față de cel înregistrat anul trecut, când au fost finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi. Recordul de livrări a fost stabilit în 2021, cu 22.010 locuințe finalizate.

Alte peste 8.000 de case și apartamente se află în acest moment în diferite faze de dezvoltare și ar urma să fie finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficelor de construire dar și de ritmul de recepție al unităților rezidențiale finalizate.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
rares bogdan
eden capital management