EXCLUSIV FOTO Universitatea Politehnica pregătește unul dintre cele mai mari parcuri tehnologice din România, inclusiv cu magazine și piscină

EXCLUSIV FOTO Universitatea Politehnica pregătește unul dintre cele mai mari parcuri tehnologice din România, inclusiv cu magazine și piscină

Politehnica Technology Park

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 15 nov 2023

Universitatea Politehnica din București pregătește dezvoltarea unuia dintre cele mai mari parcuri tehnologice din România, care va cuprinde clădiri de birouri pentru incubatoare și cercetare, cămine studențești, spații pentru învățământ, săli de conferințe, spații comerciale, un data center, dar și o piscină exterioară, sală de fitness și terenuri de tenis și fotbal, pe un teren al universității pe care există sere, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Un parc tehnologic este definit drept un perimetru în care structurile academice, economice și sociale sunt integrate și colaborează în scopul dezvoltorii și inovării în domeniul tehnologic.

FOTO Grupul elvețian Swisspor cumpără BriothermXPS. Una dintre cele mai mari tranzacții de profil din România CITEȘTE ȘI FOTO Grupul elvețian Swisspor cumpără BriothermXPS. Una dintre cele mai mari tranzacții de profil din România

Universitatea Politehnică din București deține un teren de 3,6 hectare lângă depoul Ciurel, din Sectorul 6, pe care funcționează sere horticole, ce urmează a fi demolate.

În loc, universitatea și-a propus că construiască proiectul Politehnica Technology Park, o investiție amplă, estimată de Profit.ro la peste 70 de milioane de euro.

EXCLUSIV FOTO Milionarul belgian Peter de Cuyper intră pe piața imobiliară românească printr-un proiect rezidențial amplu, dezvoltat alături de Andrei Sandu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Milionarul belgian Peter de Cuyper intră pe piața imobiliară românească printr-un proiect rezidențial amplu, dezvoltat alături de Andrei Sandu

Planul prevede construirea a 8 corpuri de clădire în cadrul viitorului parc tehnologic, cu un regim maxim de înălțime de 11 etaje.

Complexul urmează să fie format din trei imobile cu funcțiune de birouri (instituții de stat - cercetare și incubatoare), trei cămine studențești, un imobil cu funcțiunea de învățământ, un imobil pentru organizare de evenimente, săli de conferințe, spații comerciale, servicii și alimentație publică, un imobil cu funcțiunea de îngrijire medicală, data center, piscină exterioară, sală fitness și terenuri de tenis și fotbal, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.


„În etapa întâi se va realiza Campusul Dual Politehnica București, pentru care tocmai a fost obținută Documentația Tehnică pentru obținerea Autorizației de Demolare. Proiectul are termen de finalizare septembrie 2026. În etapele următoare, se vor edifica și restul imobilelor“, a declarat, pentru Profit.ro, Tudor Prisecaru, președintele Senatului Universității Politehnica.

EXCLUSIV Fiul cel mare și fiica lui Victor Pițurcă își pregătesc intrarea pe piața imobiliară, într-o zonă cu potențial ridicat din București. Zonă unde a fost o uzină a industriașului Budich CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fiul cel mare și fiica lui Victor Pițurcă își pregătesc intrarea pe piața imobiliară, într-o zonă cu potențial ridicat din București. Zonă unde a fost o uzină a industriașului Budich

Una dintre clădirile pentru învățământul dual va avea 3 etaje, o suprafață desfășurată de circa 4.500 de metri pătrați, iar alături va avea un teren de sport cu o suprafață de 924 de metri pătrați. O altă clădire dedicată învățământului dual este structurată pe parter și are o suprafață de aproape 1.000 de metri pătrați.


Cele 3 cămine studențești, dintre care unul va avea și apartamente, vor avea câte 11 etaje și o suprafață totală desfășurată de circa 26.000 de metri pătrați, echivalentul a peste 800 de unități de cazare, potrivit calculelor Profit.ro.

EXCLUSIV Hidroelectrica a decis să mai rămână 10 ani cu sediul central în Tower Center International. A avut ofertă și de la One United CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Hidroelectrica a decis să mai rămână 10 ani cu sediul central în Tower Center International. A avut ofertă și de la One United

Complexul are proiectate și 5 clădiri de birouri cu câte 3 subsoluri, fiecare, înălțimi cuprinse între două și 11 etaje și o suprafață desfășurată cumulată de peste 47.000 de metri pătrați.


Clădirea multifuncțională, care va găzdui și magazine, are o suprafață desfășurată de 2.280 de metri pătrați.


Universitatea Politehnică este finanțată prin alocațiile de la bugetul de stat și venituri suplimentare cu diverse proveniențe, care constituie circa 50% din totalul veniturilor.

EXCLUSIV Un grup de investitori turci, din care face parte un fost bancher șef și un top manager Deloitte, pregătește un ansamblu rezidențial premium în mijlocul Bucureștiului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un grup de investitori turci, din care face parte un fost bancher șef și un top manager Deloitte, pregătește un ansamblu rezidențial premium în mijlocul Bucureștiului

Cele mai semnificative surse de venit suplimentar sunt cercetarea, participarea la programe externe și atragerea de fonduri externe postaderare, care împreună au o pondere de peste 35% din această categorie de venituri. Universitatea își desfășoară activitățile numai în sedii aflate în proprietatea ei.

Politehnica Technology Park apare într-o zonă atractivă pentru noi ansambluri rezidențiale, în care compania de construcții Conarg a realizat deja proiectele Quadra 2 și Quadra Place, Alin Niculae a construit blocul Exigent Two, iar familia lui Dragoș Bîlteanu pregătește un ansamblu cu circa 650 de apartamente pe un teren al companiei de proiectare și consultanță Metroul SA.

De asemenea, Ion Rădulea a dezvoltat clădiri de birouri în locul fostelor hale Semănătoare, alăturate viitorului parc tehnologic.

viewscnt
Afla mai multe despre
universitatea politehnica
camin studentesc
parc tehnologic