EXCLUSIV Gebrüder Weiss, cea mai veche companie de transport și logistică din Austria, pregătește construcția celui mai mare terminal al rețelei sale din România

EXCLUSIV Gebrüder Weiss, cea mai veche companie de transport și logistică din Austria, pregătește construcția celui mai mare terminal al rețelei sale din România
scris 28 nov 2022

Gebrüder Weiss, cea mai veche companie de transport și logistică din Austria, pregătește construcția celui mai mare terminal logistic al rețelei sale din România, pas care ar duce la o creștere cu 50% a platformei sale logistice locale și la triplarea spațiilor din proprietatea subsidiarei românești, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Proiectul urmează a fi construit pe un teren de 7 hectare din Popești-Leordeni, într-o zonă care a atras, în ultima perioadă, investiții imobiliare importante, stimulate și de lucrările de infrastructură derulate la partea sudică a centurii Bucureștiului.

CONFIRMARE Cea mai mare tranzacție de pe piața imobiliară românească, semnată: CA Immo iese de pe piața românească. Frații Pavăl - cumpărători CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Cea mai mare tranzacție de pe piața imobiliară românească, semnată: CA Immo iese de pe piața românească. Frații Pavăl - cumpărători

Gebrüder Weiss intenționează să construiască aici, etapizat, un parc cu opt hale de depozitare și două terminale logistice de cross-docking, cu o suprafață totală de circa 33.000 de metri pătrați. Într-o primă fază este vizată construcția a patru depozite și a unei hale de andocare, cu o suprafață totală de 16.824 de metri pătrați, o investiție evaluată la 7,8 milioane euro.

Planul de dezvoltare al transportatorului prevede construirea unui nou depozit în etapa a doua și a celorlate trei hale, plus terminalul de cross-docking, în ultima fază de construcție. Investiția în întregul proiect poate fi calculată la 15,6 milioane de euro pe baza costurilor estimate pentru prima etapă de dezvoltare. Întregul proiect este în curs de autorizare.

EXCLUSIV FOTO Fostul primar Gabriel Mutu s-a asociat cu fostul viceprimar Constantin Tomescu și fostul director ANL Călin Vlădoianu și lansează proiecte rezidențiale premium CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fostul primar Gabriel Mutu s-a asociat cu fostul viceprimar Constantin Tomescu și fostul director ANL Călin Vlădoianu și lansează proiecte rezidențiale premium

„În contextul actual de dezvoltare și extindere al companiei internaționale Gebrüder Weiss, activând în domeniul transportului și al logisticii de mărfuri, este necesară realizarea unui nou parc industrial ce va deservi nevoile și necesarul de infrastructură aferentă volumului de lucru în curs, în cadrul companiei, pe teritoriul României“, își justifică investiția compania în documentele înaintate autorităților.

Contactați de Profit.ro pentru detalii, reprezentanții Gebrüder Weiss România au transmis că, la acest moment, nu au nimic de comentat.

EXCLUSIV FOTO Grupul Villar, controlat de una dintre cele mai bogate familii din Israel, se lansează pe sectorul logistic din România cu un proiect major CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Grupul Villar, controlat de una dintre cele mai bogate familii din Israel, se lansează pe sectorul logistic din România cu un proiect major

Dacă se va construi conform proiectului, centrul logistic va avea o pondere de 50% în suprafața totală de spații gestionate de Gebrüder Weiss în România. În prezent, cea mai mare suprafață logistică a Gebrüder Weiss România este concentrată în vestul Bucureștiului, însumând 35.000 metri pătrați în 4 depozite.

Al doilea centru din punct de vedere al mărimii este localizat în Arad, cu circa 15.000 de metri pătrați, urmat de hub-ul din Cluj-Napoca, cu 7.000 de metri pătrați, și cele din Sibiu și Brașov cu circa 5.000 de metri pătrați fiecare. Compania mai ocupă spații de circa 3.000 de metri pătrați în Constanța, Craiova și Bacău.

Trebuie menționat că din totalul celor circa 65.000 de metri pătrați de spațiu logistic pe care îl gestionează pe plan local, doar aproximativ 15% este proprietatea companiei, restul fiind închiriate. Acest lucru înseamnă că proiectul din Popești-Leordeni ar putea duce la triplarea spațiilor din proprietatea Gebrüder Weiss România.

Proiectul planificat de transportator se va învecina cu parcul logistic CTPark Bucharest South la extinderea căruia CTP lucrează acum, cu centrul logistic al Jumbo, cu fabrica Romcarton și cu depozitul central al Mega Image.


Viorel Leca, directorul general al Gebrüder Weiss România, a anunțat, de curând, că pentru 2022 alocă un buget de investiții important ce vizează, în principal, patru categorii: tehnologie, infrastructură, personal și extinderea hub-urilor.

EXCLUSIV Milionarii francezi Faure și Machet, proprietarii FM Logistic, vând cele mai valoroase centre de distribuție din România, cu scopul închirierii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Milionarii francezi Faure și Machet, proprietarii FM Logistic, vând cele mai valoroase centre de distribuție din România, cu scopul închirierii

Gebrüder Weiss România a raportat pentru 2021 un avans record, de 43%, al cifrei de afaceri, care a ajuns până la circa 95,6 milioane de euro. Cel mai consistent aport în bilanțul companiei l-a avut divizia de transport aerian și maritim, explicat prin creșterea tarifelor în contextul deficitului de capacități de transport, la nivel global.

Compania austriacă este, în continuare, în proprietatea familiilor fondatoare Weiss și Jerie.

În primele nouă luni din acest an au fost tranzacționați 627.837 de metri pătrați de spații de depozitare, peste o treime (36%) dintre aceștia fiind ocupați de companii cu business în domeniul retail, potrivit companiei de brokeraj imobiliar Dunwell. Următoarele domenii cu nevoie de extindere au fost logistica și comerțul electronic, cu 11%, respectiv 9%. Bucureștiul continuă să ocupe primul loc, cu un procent semnificativ de 61% din total suprafețelor tranzacționate, urmat de Ploiești, cu 25%. Următoarele orașe vin la o distanță destul de mare, respectiv Arad, cu 3% și Timișoara cu 2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
gebruder weiss