Gebrüder Weiss România, creștere record a cifrei de afaceri

Gebrüder Weiss România, creștere record a cifrei de afaceri
scris 2 aug 2022

Gebrüder Weiss România, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de transport și soluții logistice, a raportat, la nivelul anului 2021, un avans record, cu 43%, al business-ului, la peste 95,6 milioane de euro (peste 473 milioane de lei), comparativ cu 2020, când cifra de afaceri a companiei a atins 67,7 milioane de euro (329,9 milioane lei). 

Filiala locală a companiei austriece Gebrüder Weiss AG este prezentă în România din 1994.

Toate diviziile companiei au înregistrat creșteri ale cifrei de afaceri în anul financiar 2021. Cu toate acestea, rezultatul diviziei de transport aerian și maritim a avut cel mai consistent aport în bilanțul la nivel de companie. Acest lucru se explică prin creșterea de câteva ori a tarifelor pentru expedițiile aeriene și maritime, în contextul deficitului de capacități de transport, la nivel global.

Grindeanu vrea să transfere metroul la Primăria Capitalei: De ce să plătească un moldovean transportul în comun din București? Nicușor Dan: PSD e în continuare un partid anti-București CITEȘTE ȘI Grindeanu vrea să transfere metroul la Primăria Capitalei: De ce să plătească un moldovean transportul în comun din București? Nicușor Dan: PSD e în continuare un partid anti-București

„2021 a fost încă un an cu provocări majore, marcat de volatilitate și impredictibilitate”, a declarat Viorel Leca, director general al Gebrüder Weiss România.

Pe lângă avansul major raportat la nivel de business, Gebrüder Weiss România a înregistrat anul trecut și o creștere cu 13% a numărului de transporturi efectuate, la 1.174.431 transporturi față de 1.041.708 în 2020. Tonajul mărfurilor transportate a crescut, de asemenea, cu cca. 8% comparativ cu anul anterior, la 1,17 milioane de tone.

Un impact pozitiv în rezultatul companiei l-a avut și creșterea raportată de serviciul Home Delivery, nișat pe livrarea la domiciliu a comenzilor de tip cargo (minim 25 kg). Astfel, în 2021, cifra de afaceri pe acest segment s-a majorat cu 6%, compania efectuând cca. 147.500 de transporturi. Pe lângă partea de transport, sub umbrela Home Delivery, asigurăm, la cerere, și montaj, instalare, colectare ambalaje, eliminarea deșeurilor reprezentate de aparatele vechi, precum și gestionarea retururilor.

„Având în vedere mai ales contextul geo-politic, volatilitatea, dar și majorările de prețuri la principalele categorii de utilități: energie, gaze, combustibil, 2022 s-a dovedit a fi un nou an plin de provocări. Rămânem însă atenți la schimbările din piață, la cerințele și nevoile clienților noștri și ne menținem optimismul că vom identifica în continuare oportunități de dezvoltare”, a afirmat Viorel Leca.

Reprezentantul companiei a subliniat, în plus, că, și în acest an, compania alocă un buget de investiții important ce vizează, în principal, patru categorii: tehnologie, infrastructură, personal și extinderea hub-urilor.

„Ca și până acum, vom continua să investim în pregătirea celor peste 700 de angajați ai companiei prin diferite cursuri de dezvoltare profesională și personală și suntem deschiși să ne extindem echipa dacă proiectele în care vom fi implicați vor necesita acest lucru”, a mai afirmat Viorel Leca.

O altă direcție importantă pentru companie în 2022 este realizarea de investiții dirijate către proiecte de sustenabilitate. Pentru a confirma grija față de mediu a companiei, anul acesta vor fi alocate resurse pentru promovarea serviciului Zero Emissions în rândul clienților Gebrüder Weiss. Prin acesta, partenerii companiei au posibilitatea de a compensa pe deplin emisiile de CO2 generate în timpul transportului mărfurilor lor. Mai mult de atât, furnizorul de transport și logistică calculează și documentează producția de CO2 pentru fiecare transport realizat în întreaga lume pe cale terestră, feroviară, maritimă și aeriană.

viewscnt
Afla mai multe despre
gebrüder weiss românia
transport