EXCLUSIV Guvernul caută un sediu al Agenției Europene pentru Medicamente pe piața liberă

EXCLUSIV Guvernul caută un sediu al Agenției Europene pentru Medicamente pe piața liberă
scris 1 iun 2017

România își va depune candidatura pentru a găzdui sediul Agenției Europene pentru Medicamente în București, dar surse guvernamentale au declarat pentru Profit.ro că atât Regia Patrimoniului de Stat, cât și Agenția națională de Administrare Fiscală, cu multe spații în portofoliu, au transmis Guvernului că nu dețin în proprietate vreo clădire adecvată în acest scop. Prin urmare, Executivul va căuta pe piața liberă să rezerve, iar apoi, în caz de reușită a candidaturii, să închirieze clădirea potrivită ca sediu.   

Executivul a alocat, miercuri, 30.000 de euro pentru elaborarea de către Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a unei strategii de promovare a candidaturii României  pentru relocarea la București a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA). 

Strategia de promovare include editarea dosarului de candidatură, crearea de broșuri de prezentare, crearea unui site web și a unui material video de prezentare.

Ministerul Sănătății în colaborare cu Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale trebuie să finalizeze dosarul de candidatură în termen de 10 zile calendaristice de la aprobarea locației definitive, dar nu mai târziu de 15 iulie 2017.

Secretariatul General al Guvernului (SGG) este mandatat să demareze, în regim de urgență, procedura de selecție a clădirii pentru găzduirea EMA și să încheie un acord de principiu cu dezvoltatorul pentru rezervarea clădirii până la finalizarea procesului de selecție a orașului gazdă al agenției. 

Modificări la asociații de proprietari: Renovările la fațada condominiilor vor fi realizate doar integral. Fondul de reparații și cel de rulment devin obligatorii CITEȘTE ȘI Modificări la asociații de proprietari: Renovările la fațada condominiilor vor fi realizate doar integral. Fondul de reparații și cel de rulment devin obligatorii

Surse guvernamentale oficiale au declarat Profit.ro, însă, că atât Regia Autonomă - Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), care gestionează majoritatea clădirilor guvernamentale și are în administrare cel mai mare fond imobiliar din Capitală, dar și ANAF, care are în gestiune clădiri confiscate în contul unor datorii sau prejudicii la buget, au transmis Guvernului că nu dețin un imobil adecvat pentru a găzdui agenția europeană.

Prin urmare, SGG a fost mandatat, în ședința de Guvern, să caute pe piața liberă o clădire pe care să o rezerve, în vederea depunerii dosarului de candidatură a României.

Proprietarul clădirii va primi o sumă pentru a rezerva clădirea, iar ulterior o va închiria statului, dar chiar dacă România nu va fi desemnată să găzduiască sediul agenției, el tot va beneficia de suma primită pentru rezervarea clădirii. 

Mișcare surpriză: Nouă amnistie pentru firmele și persoanele fizice cu datorii la stat. Puterea pregătește din nou ștergerea penalităților CITEȘTE ȘI Mișcare surpriză: Nouă amnistie pentru firmele și persoanele fizice cu datorii la stat. Puterea pregătește din nou ștergerea penalităților

Potrivit Guvernului, principalul argument al României pentru a găzdui sediul Agenției Europene pentru Medicamente constă în faptul că țara noastră este printre puținele state membre ale Uniunii Europene în care nu se află un sediu de agenție europeană. 

Circa 900 de angajați, cu familiile proprii, ai agenției ar trebui să se mute astfel în București, dar instituția ar angaja totodată personal local și ar contracta o serie de servicii de pe piața locală.    

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
sediu
agentie
european
medicamente
ue
ra-apps
anaf
sgg
piata
libera
chirie
rezervare