EXCLUSIV Nicolae Badea, fostul finanțator al Dinamo București, pregătește un proiect cu sute de apartamente, birouri și aparthotel în cartierul corporatiștilor

EXCLUSIV Nicolae Badea, fostul finanțator al Dinamo București, pregătește un proiect cu sute de apartamente, birouri și aparthotel în cartierul corporatiștilor

SURSA FOTO: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 25 ian 2024

Omul de afaceri Nicolae Badea (75 de ani), cu investiții în companii IT, de alimentație publică și imobiliare, pregătește actele aferente construirii unui ansamblu imobiliar amplu, cu birouri, apartamente și aparthotel, în locul clădirii din nordul Bucureștiului care găzduiește sediile principalelor sale firme. Ținând cont de profilul de afaceri afișat în ultimul timp, cel mai probabil, terenul și proiectul gândit pe el vor fi vândute, apreciază sursele Profit.ro din piața imobiliară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Contactat de Profit.ro, Badea nu a răspuns până la acest moment.

Comerciantul de electrocasnice Relco, deținut de Nicolae Badea și care în trecut a fost unic importator al produselor sud-coreene Daewoo în România, a obținut actele premergătoare demolării clădirii de pe Șoseaua Fabrica de Glucoză, nr. 15, în care funcționează sediile Computerland, Romcom Pro, Microtech Electronic.

EXCLUSIV Tranzacție surpriză: Frații Raj și Alok Gupta intră pe piața de birouri din România prin achiziția sediului UiPath CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție surpriză: Frații Raj și Alok Gupta intră pe piața de birouri din România prin achiziția sediului UiPath

În aceeași clădire este biroul de avocatură al Oanei Livia Badea, soția omului de afaceri, și sediul social al galeriei de modă a acesteia Bitolia Gallery, care comercializează rochii și bijuterii de lux create manual.

În locul acestei clădiri, pe terenul de circa 11.000 de metri pătrați, Relco avansează acum construcția unui ansamblu imobiliar cu clădiri ce vor avea 3 subsoluri, parter și de la 2 etaje până la 12 etaje. Configurația gândită pentru acest proiect cuprinde birouri, sute de apartamente și aparthotel, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

EXCLUSIV Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila a cumpărat complexul de birouri Avrig Business Center CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila a cumpărat complexul de birouri Avrig Business Center

În ultimii ani, Nicolae Badea a vândut dezvoltatorului imobiliar cu capital belgian Speedwell 9 hectare din fosta platformă industrială Griro de pe Calea Griviței și un teren de 5,6 hectare din Bucureștii Noi. De asemenea, el și-a vândut și acțiunile deținute la Orange România

Nicolae Badea deține și 21,4% din Sphera Franchise Group, companie care gestionează francizele de pe piețele din România și Moldova sau nord-estul Italiei ale lanțurilor de restaurante KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell.

Hagag a semnat o înțelegere cu antrenorul Cosmin Olăroiu. Profit de până la 19 milioane euro CITEȘTE ȘI Hagag a semnat o înțelegere cu antrenorul Cosmin Olăroiu. Profit de până la 19 milioane euro

Badea a fost președinte al consiliului de administrație al clubului de fotbal Dinamo București până în 2013.

Zonă fierbinte

În zona Fabrica de Glucoză, sunt anunțate cinci proiecte rezidențiale majore dezvoltate de Sorin Crețeanu, Gabriel Popoviciu, Ștefan Kopanyi și One United Properties, cu un total de circa 3.200 de apartamente. Cel mai mare proiect este al lui Sorin Crețeanu, care a transmis Profit.ro că va demara construcția unui ansamblu cu 743 de apartamente. La rândul său, Gabriel Popoviciu vrea să înceapă construcția unui complex rezidențial cu peste 600 de apartamente, evaluat la 120 de milioane de euro. One United Properties a obținut autorizația de construire pentru peste 600 de apartamente ce vor fi ridicate pe un teren cumpărat de la Ion Țiriac amplasat pe malul Lacului Tei și pentru alte 786 de apartamente ce vor fi construite pe un teren cumpărat de la avocații Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea. La rândul său, dezvoltatorul orădean Prima Development Group, controlat de Ștefan Kopanyi, a început dezvoltarea prime faze a unui proiect cu 482 de apartamente ce vine în completarea ansamblului Belvedere Residences, început de Gabriel Popoviciu și continuat de London Partners.

Tot un proiect major pregătesc și dezvoltatorii Robertino Georgescu și Marius Bușu, un grup de investitori care au trecut de la apartamente ieftine la locuințe premium. Aceștia planuiesc, peste drum de Belvedere Residences, un ansamblu cu 472 de apartamente sub licența Versace Home, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

TOPUL celor mai mari tranzacții imobiliare din România. Una singură a susținut aproape jumătate din întreaga piață, care a atins cel mai slab nivel din ultimul deceniu. Volumul tranzacțiilor cu proprietăți comerciale s-a prăbușit CITEȘTE ȘI TOPUL celor mai mari tranzacții imobiliare din România. Una singură a susținut aproape jumătate din întreaga piață, care a atins cel mai slab nivel din ultimul deceniu. Volumul tranzacțiilor cu proprietăți comerciale s-a prăbușit

O mare parte din terenurile din zona Fabrica de Glucoză au făcut parte dintr-o proprietate mai mare, de 23,4 hectare, despre care presa a relatat că ar fi fost primită în 2005 de avocații Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea de la Primăria Municipiului București în schimbul unui teren de 9,3 hectare, care se află pe fundul lacului Plumbuita și în parcul Plumbuita.

Cei doi avocați au vândut din acest teren loturi de peste 35 de milioane de euro doar în ultimii ani, potrivit surselor Profit.ro. Lângă terenul cumpărat de One United cu 20,6 milioane de euro, ei au vândut un teren de 1,7 hectare către Kaufland, într-o tranzacție de peste 11 milioane de euro, semnalată în premieră de Profit.ro.

Și omul de afaceri Gabriel Popoviciu, proprietarul complexului comercial Băneasa, a preluat de la cei doi avocați o parte din teren și a început dezvoltarea ansamblului rezidențial Belvedere Residences. Până în vara anului 2019, Popoviciu a construit aici 640 de apartamente, după care a vândut proiectul, cu peste 15 milioane de euro, către London Partners, care a continuat lucrările până când dezvoltatorul orădean Prima Development Group a preluat ultima etapă de construcție a complexului rezidențial.

EXCLUSIV FOTO Hagag anulează achiziția sediului Romproiect, din centrul Bucureștiului, pe care voia să îl transforme în hotel. Care este cauza CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Hagag anulează achiziția sediului Romproiect, din centrul Bucureștiului, pe care voia să îl transforme în hotel. Care este cauza

Peste drum de proiectul lui Sorin Crețeanu, frații Răzvan și Bogdan Ghiță construiesc ansamblu rezidențial Yacht Kid, cu peste 200 de apartamente premium și, tot aici, omul de afaceri Andrei Ceaușescu a acumulat terenuri pentru construcția unui ansamblu cu circa 600 de apartamente premium.

La rândul său, antreprenorul de origine irakiană Ibrahim Bahbahani, cofondator al clinicii stomatologice House of Beauty din Pipera, lucrează și el la două proiecte rezidențiale, unul cu 387 de apartamente și altul cu 119 apartamente. 

Tot în aceeași zonă, Cătălin Iordăchescu, proprietarul rețelei de amanet Tezaur și unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale stradale din țară, s-a asociat cu investitorul imobiliar Daniel Șoldea cu scopul de a dezvolta un bloc cu apartamente de lux.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
nicolae badea
dinamo