Guvernul va permite majorarea contractelor de investiții, în urma creșterii prețului materialelor

Guvernul va permite majorarea contractelor de investiții, în urma creșterii prețului materialelor
scris 5 aug 2021

Guvernul va adopta o ordonanță de urgență care va permite beneficiarilor investițiilor publice să întocmească acte adiționale la contractele de investiții în derulare, astfel încât să fie actualizate în urma creșterii, din ultima perioadă, a prețurilor la materialele de construcții.

Astfel, decontările pentru lucrări vor fi indexate în funcție de creșterea sau scăderea prețurilor materialelor.

”Vom avea ordonanță săptămâna viitoare, cred - acum am discutat cu ministrul Cseke -, prin care vom aloca credite de angajament la Ministerul Dezvoltării care să permită companiilor să facă act adițional pentru a lua în calcul creșterile de prețuri din ultima perioadă”, a anunțat prim-ministrul Cîțu.

Prețurile terenurilor din România vor continua sa crească. Se așteaptă un avans de încă 10%. Pandemia a schimbat modul de gândire al clientului tipic CITEȘTE ȘI Prețurile terenurilor din România vor continua sa crească. Se așteaptă un avans de încă 10%. Pandemia a schimbat modul de gândire al clientului tipic

Profit.ro a relatat că, în SUA, raportul ”beige book” din 2 iunie al Rezervei Federale menționează direct creșterea rapidă a prețului materialelor de construcții. În Marea Britanie, indicele PMI al prețurilor în sector a ajuns la 90, față de un nivel neutru de 50, aici, adăugându-se și efectul Brexit, cu întârzieri suplimentare ale livrărilor de materiale. Tot în Regatul Unit, comenzile noi în construcții se află la cel mai înalt nivel din ultimii 24 de ani.

Scumpirile se resimt și în România. Materiale folosite pentru izolare, precum polistirenul sau vata minerală, au cunoscut o dublare anul acesta. Cum multe dintre materiale au prețuri legate de cotațiile globale, efectele aprecierilor se resimt, în cele din urmă, și pe piața locală.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
materiale
constructii
investitii
majorare
guvern
contract
ordonanta
citu