HARTĂ În zona Expoziției se anunță proiecte care vor totaliza spații de birouri de peste 200.000 metri pătrați și peste 3.000 locuințe, în următorii cinci ani

HARTĂ În zona Expoziției se anunță proiecte care vor totaliza spații de birouri de peste 200.000 metri pătrați și peste 3.000 locuințe, în următorii cinci ani
scris 28 mar 2019

Zona Expoziției devine un punct important pe harta polilor de birouri din București, începând  din acest an.

Conform unei analize realizate de compania imobiliară ESOP Consulting l CORFAC International, ână la sfârșitul anului 2021, s-ar putea livra aproximativ 156.000 spații de birouri de clasă A și aproximativ 1.500 locuințe noi, în cele patru proiecte care au primit deja autorizații de construire.

EXCLUSIV Proprietarul restaurantelor McDonald’s: Piața imobiliară românească este atractivă, dar vine și cu provocări. Analizăm oportunitățile pe măsură ce apar. Planurile pentru acest an CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarul restaurantelor McDonald’s: Piața imobiliară românească este atractivă, dar vine și cu provocări. Analizăm oportunitățile pe măsură ce apar. Planurile pentru acest an

La acestea, se vor adăuga în timp proiecte mixte aflate în fază de planificare și tatonare a pieței, pe terenuri cumpărate deja de mari dezvoltatori, cu experiență, care ar mai putea aduce încă 100.000 mp de birouri și alte peste 1.000-1.500 locuințe, în următorii 5-10 ani.

HARTĂ În zona Expoziției se anunță proiecte care vor totaliza spații de birouri de peste 200.000 metri pătrați și peste 3.000 locuințe, în următorii cinci ani

Primul proiect de birouri de clasă A care va livra birouri noi de clasă A este Expo Business Park, începând din acest an. Birourile sunt deja pre-închiriate de companii precum ING, World Class și operatorul de co-working Spaces. La finalizare, anul viitor, întregul proiect va avea o suprafață totală de 38.000 metri pătrați.

Al doilea proiect aflat în stadiu avansat de construcție este Ana Towers, cu o suprafață totală de 35.000 metri pătrați.

Recent, a mai obținut autorizația de construcție și proiectul City Rose Park. Proiectul din  Expoziției 1 al grupului Atenor este de asemenea un proiect major al zonei ce așteaptă autorizația in cursul acestui an.

În zona Expoziției sunt anunțate șapte proiecte rezidențiale mari, din care patru au autorizații de construire recent eliberate de primăria locală.

Cele mai mari ansambluri (ca număr de apartamente și suprafață desfășurată) care au autorizații de construire și sunt în proces de vânzare și construcție sunt Luxuria Residence, cu un total de 630 apartamente și Cordia Parcului 20, cu 469 apartamente.

Între acestea, la foarte mică distanță, se construiește un proiect rezidențial de dimensiuni mai mici, cu 91 apartamente și birouri, deja autorizat de Primărie. Un alt proiect avizat este și cel al companiei Central Park Residencial, care va avea funcțiuni mixte, cu spații rezidențiale și hoteliere.

La aceste ansambluri se vor adăuga și alte blocuri noi, moderne, care se vor realiza în timp, în funcție de gradul de absorbție al zonei. Anul trecut doi mari dezvoltatori imobiliari cu experiență pe piața rezidențială, Iulius Group și Akcent Construction au cumpărat două terenuri mari, în zonă, pe care s-ar putea construi cel puțin încă 1.000-1.500 locuințe.

viewscnt
Afla mai multe despre
zona expoziției
spatii birouri
locuinte