Immofinanz a obținut în trei luni aproape 12 mil. euro din închirierea proiectelor imobiliare din România

Immofinanz a obținut în trei luni aproape 12 mil. euro din închirierea proiectelor imobiliare din România
Cristina Cuncea
Cristina Cuncea
scris 17 sep 2015

Grupul austriac Immofinanz, cu un portofoliu imobiliar de 952 milioane de euro în România, a obținut în primul trimestru al anului financiar 2015-2016, încheiat la 31 iulie, venituri din închiriere în ușoară creștere pe piața din România, de 11,8 milioane de euro, reprezentând 12,9% din încasările totale ale investitorului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În perioada corespunzătoare a anului financiar anterior, veniturile din închiriere în România au totalizat 11,7 milioane de euro.

Rezultatul operațional din România a totalizat 14,2 milioane de euro și reprezintă 26,5% din rezultatul operațional total al Immofinanz.

Proprietățile Immofinanz reprezintă 14,3% din portofoliul companiei, evaluat la peste 6,6 miliarde de euro, România fiind a treia piață ca prezență după Rusia (26% din portofoliu) și Austria (18,5%).

Grupul deține în România 88 de proprietăți (20 investiții finalizate, 12 în curs de dezvoltare și 56 de proiecte în curs de analiză), cu o valoare de 952,4 milioane de euro (658,8 milioane de euro - investițiile finalizate, 29,9 milioane de euro - proiecte în curs de dezvoltare și 263,6 milioane de euro - proiecte în curs de analiză).

Portofoliul curent de investiții este constituit din opt clădiri de birouri (14,8% din întregul portofoliu de clădiri de birouri), patru proprietăți în zona de retail (10,7% din întregul portofoliu de retail) și trei centre logistice (5,4% din întregul portofoliu de logistică).

Clădirile de birouri deținute de Immofinanz totalizează 187.451 metri pătrați, aproape 10% din stocul total din București, din care circa 40.000 de metri pătrați sunt neocupate.

Printre cele mai importante proiecte deținute de Immofinanz în România se numără clădiriele de birouri Victoria Park, S Park și Iride și centrele comerciale Euromall Pitești, Gold Plaza Baia Mare, Maritimo Shopping Center din Constanța.

De asemenea, Immofinanz are în dezvoltare două proiecte în București, Iride Metroffice, investiție de 35 milioane de euro și un parc logistic în Mogoșoaia, de 60 de milioane de euro.

Grupul a anunțat în urmă cu câteva luni că intenționează să vândă portofoliul de spații logistice, evaluat la 550 de milioane de euro, inclusiv cele din România.

Potrivit site-ului propertyweek.com, Logicor, divizia dedicată segmentului de logistică a fondului american de investiții Blackstone, negociază preluarea integrală a portofoliului de spații logistice scos la vânzare de compania austriacă Immofinanz, inclusiv cele din România.

Grupul Immofinanz este activ în Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Polonia și Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
immofinanz
rezultate
romania
venituri