Impact Developer & Contractor prelungește oferta pentru plasarea emisiunii de obligațiuni de 30 milioane euro

Impact Developer & Contractor prelungește oferta pentru plasarea emisiunii de obligațiuni de 30 milioane euro
scris 8 dec 2017

ASF a aprobat amendamentul la prospectul emisiunii de obligațiuni în valoare de 30 milioane euro a Impact Developer & Contractor. Aceasta se derulează în perioada 4-15 decembrie, iar titlurile ar urma să ajungă la cota bursei pe 22 decembrie.

Investitorii au 5 zile suplimentare pentru a subscrie la emisiunea de obligațiuni corporative în valoare de 30 milioane euro a Impact Developer & Contractor (IMP) și purtătoare a unei dobânzi anuale fixe de 5,75%, a anunțat astăzi la orele prânzului compania pe portalul Bursei de Valori București, acolo unde titlurile urmează să fie listată.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul amendat, iar conform acestuia perioada de subscriere este 4-15 decembrie, cu ultima zi fiind și dată a alocării. Decontarea se va face la 19 decembrie, iar emisiunea cu simbolul IMP22E ar urma să ajungă în ringul de tranzacționare în jurul datei de 22 decembrie. Inițial, perioada de subscriere ar fi trebuit să se încheie pe data de 8 decembrie.

FOTO Calvarul locuitorilor cartierului Greenfield din Băneasa, cu un pas mai aproape de rezolvare. O hotărâre CGMB va facilita redeschiderea drumului închis în februarie CITEȘTE ȘI FOTO Calvarul locuitorilor cartierului Greenfield din Băneasa, cu un pas mai aproape de rezolvare. O hotărâre CGMB va facilita redeschiderea drumului închis în februarie

Subscrierea minimă este de 10 obligațiuni, respectiv echivalentul a 50.000 de euro. Operațiunea a fost pregătită încă din vară. Impact a avut anul trecut venituri totale de 194,5 milioane lei și un profit net de 29,6 milioane lei. Deși și-a sporit vânzările de locuințe cu 30%, dezvoltatorul imobiliar a raportat pentru primul semestru al acestui an un profit net cu 1,5 milioane de lei mai mic comparativ cu perioada similară a anului trecut.

În primele 9 luni ale acestui an, compania a consemnat un declin de 15,78%.a veniturilor din vânzările din stocul de proprietăți rezidențiale, la 93,77 milioane lei, de la 111,34 milioane lei în primele 3 trimestre ale din 2016, iar profitul net a înregistrat un picaj de 51,77%, la 13,48 milioane lei, față de 27,95 milioane lei.

Compania a obținut în prima parte a verii finanțări pentru construcția clădirilor din ansamblul rezidențial Greenfield din Băneasa, respectiv o emisiune de obligațiuni de 12 milioane euro cumpărată de fonduri de investiții administrate de Credit Value Investments Sp. z.o.o. din Polonia și un împrumut de 32,73 milioane lei contractat de la Piraeus Bank.

Impact, companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu în proporție de 49,48%, este listată la cota BVB, iar prețul de închidere al sesiunii de ieri, de 1,1350 lei/acțiune, conferă acestei societăți o capitalizare de piață de 290,37 milioane lei (62,68 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
impact
obligatiuni
bvb
bursa
gheorghe iaciu
piraeus bank
asf
polonia