NEPI Rockcastle se lansează pe piața locuințelor cu un prim proiect lângă Vulcan Value Centre

NEPI Rockcastle se lansează pe piața locuințelor cu un prim proiect lângă Vulcan Value Centre

Proiectul rezidențial propus de NEPI Rockcastle în completarea Vulcan Value Centre

scris 13 oct 2021

NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România după valoarea activelor din portofoliu, a obținut autorizația de construire pentru un ansamblu rezidențial cu 256 de apartamente ce va fi realizat lângă centrul comercial Vulcan Value Centre din cartierul bucureștean Rahova. Proiectul va fi dezvoltat în paralel cu cel de lângă Mega Mall și reprezintă un prim calup cu peste 500 de apartamente, parte dintr-un program de extindere a mai multor malluri deținute de investitor în 6 orașe din România, Craiova fiind adăugat recent pe listă.

Complexul rezidențial va fi construit pe 11 etaje, cu etajul 12 retras, și va avea 256 de apartamente (de la studiouri simple și duble, până la apartamente cu 2, 3, 4 camere, precum și unități de tip penthouse pe două niveluri), cu terase generoase și design modern și va fi finalizat în trimestrul 3, 2023, potrivit informațiilor transmise Profit.ro de către reprezentanții NEPI Rockcastle.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Terenul pe care a fost construit în 2014 Vulcan Value Centre, în suprafață de 7,7 hectare, a fost cumpărat cu 23 de milioane de euro de canadianul Michael Topolinski de la omul de afaceri Marian Iancu și a aparținut fostei fabrici Vulcan. NEPI Rockastle a cumpărat terenul de la Topolinski, a construit parcul de retail cu o suprafață de 25.000 de metri pătrați, și a rămas cu circa 18.500 de metri pătrați liberi pe care va construi noul ansamblu rezidențial, proiect anunțat în exclusivitate de Profit.ro.


Alături de turnul cu 23 de etaje și circa 250 de apartamente proiectat lângă centrul comercial Mega Mall din Pantelimon, Vulcan Residential Park reprezintă intrarea NEPI Rockcastle pe sectorul rezidențial. Investitorul a anunțat că are alocat un buget inițial de investiții de 83 de milioane de euro pentru proiecte rezidențiale în București, Timișoara, Brașov, Craiova, Râmnicu Vâlcea și Satu Mare.

EXCLUSIV Familia Cobâlaș cumpără un teren de la fiica cea mare a lui George Becali și inițiază cel mai mare proiect rezidențial al său în Pipera CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Cobâlaș cumpără un teren de la fiica cea mare a lui George Becali și inițiază cel mai mare proiect rezidențial al său în Pipera

În 2019, NEPI Rockcastle a achiziționat circa 20 de hectare din Balta Craioviței de la Adrian Mititelu, unde intenționează să construiască, într-o primă etapă, un mall de 56.500 de metri pătrați cu un cost estimat de 115 milioane de euro.

Anul trecut, NEPI Rockcastle a încasat aproape 300 de milioane de euro de la AFI Europe pentru cele patru proiecte de birouri pe care sud-africanii le aveau pe piața românească, tranzacția urcând în topul celor mai mari astfel de operațiuni realizate până acum la nivel local.

Pandemia a lovit din plin compania sud-africană. 84 de zile în care cele 18 malluri românești ale NEPI Rockcastle au fost închise s-au tradus printr-o scădere de peste 14% a veniturilor din chirii înregistrate în primele șase luni ale anului trecut, comparativ cu rezultatele primului semestru din 2019.

Cerere crescută de locuințe

În primul semestru din acest an au fost date în folosință 31.355 de locuințe la nivel național, cu 5,3% mai multe față de perioada similară a anului trecut. Doar în regiunea București-Ilfov au fost terminate aproape 8.700 de locuințe, în creștere cu circa 2% față de primul semestru din 2020, când a fost stabilit un record absolut de livrări al ultimilor 30 de ani, potrivit datelor colectate de Profit.ro de la Institutul Național de Statistică.

EXCLUSIV Dan Ostahie cumpără teren în zona corporațiilor din Pipera pentru cel mai mare centru comercial Altex CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dan Ostahie cumpără teren în zona corporațiilor din Pipera pentru cel mai mare centru comercial Altex

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost cu 33% mai mare în luna septembrie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la peste 64.000 de contracte, după ce luna corespondentă din 2020 începea să își revină din șocul cauzat de criza sanitară. Evoluția marchează un an de creșteri lunare consecutive din august 2020 încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primele 9 luni ale anului au cunoscut o evoluție pozitivă de peste 32%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia tranzacțiilor a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștere, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
nepi rockcastle
apartamente
vulcan value centre
mega mall
craiova