Pierderile dezvoltatorului imobiliar China Evergrande Group, cel mai îndatorat din lume, s-au redus. Acțiunile companiei însă se prăbușesc imediat la deschiderea tranzacției, reluată după 17 luni

Pierderile dezvoltatorului imobiliar China Evergrande Group, cel mai îndatorat din lume, s-au redus. Acțiunile companiei însă se prăbușesc imediat la deschiderea tranzacției, reluată după 17 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2023

China Evergrande Group, cel mai îndatorat dezvoltator imobiliar din lume, a raportat o pierdere netă mai redusă în prima jumătate a anului, datorită creșterii veniturilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Evergrande a declarat că pierderea sa din ianuarie-iunie a fost de 33 de miliarde de yuani (4,53 miliarde de dolari), față de o pierdere de 66,4 miliarde de yuani în aceeași perioadă a anului trecut, scrie News.ro

VIDEO SUA - Problema spațiilor de birouri neocupate se adâncește. Doar unul din patru angajați ai statului federal merge fizic la serviciu în zona capitalei. „Guvernul plătește miliarde de dolari pentru spații neocupate” CITEȘTE ȘI VIDEO SUA - Problema spațiilor de birouri neocupate se adâncește. Doar unul din patru angajați ai statului federal merge fizic la serviciu în zona capitalei. „Guvernul plătește miliarde de dolari pentru spații neocupate”

Dezvoltatorul imobiliar chinez ultraîndatorat Evergrande și-a reluat luni tranzacțiile la Bursa din Hong Kong, dar cotația acțiunilor s-a prăbușit imediat, după ce a fost suspendată timp de 17 luni pentru că nu și-a publicat rezultatele financiare, potrivit Le Figaro.

Acțiunile s-au prăbușit cu 86,67% la deschidere. Tranzacționarea „a fost reluată astăzi (luni, ora 01:00 GMT) la ora 09:00”, potrivit unei note publicate pe site-ul Bursei din Hong Kong. Într-o declarație de vineri, compania a precizat că și-a „îndeplinit” obligațiile, inclusiv publicarea rezultatelor sale, arată G4Media.

Tranzacționarea acțiunilor companiei a fost suspendată în martie 2022, după ce compania nu și-a publicat rezultatele pentru anul 2021. Rezultatele anuale pentru 2021 și 2022 au fost în cele din urmă publicate luna trecută, motiv pentru care bursa a dat undă verde pentru reluarea tranzacțiilor.

Dezvoltatorul se află în centrul unei crize în sectorul imobiliar al Chinei, care de la sfârșitul anului 2021 a cunoscut un șir de neplăți ale datoriilor, case neterminate și furnizori neplătiți, zdruncinând încrederea consumatorilor în a doua cea mai mare economie a lumii.

În această lună, neplata cupoanelor în dolari americani de către cel mai mare dezvoltator privat din China, Country Garden, a readus îngrijorarea cu privire la contagiune, într-o economie deja slăbită de cererea internă și externă slabă, de activitatea redusă a fabricilor și de creșterea șomajului.

Într-un comunicat de duminică, Evergrande a declarat că veniturile din prima jumătate a anului au crescut cu 44% față de aceeași perioadă a anului trecut, la 128,2 miliarde de yuani, deoarece ”a planificat în mod activ reluarea vânzărilor și a profitat cu succes de boom-ul scurt al pieței imobiliare care a apărut la începutul anul".

Explozie a prețurilor caselor de lux în Dubai CITEȘTE ȘI Explozie a prețurilor caselor de lux în Dubai

Numerarul a scăzut cu 6,3%, la 13,4 miliarde de yuani. Datoriile au scăzut ușor la 2.390 miliarde de yuani, de la 2.440 miliarde de yuani la sfârșitul anului 2022, în timp ce activele totale au scăzut, de asemenea, la 1.740 miliarde de yuani, de la 1.840 miliarde de yuani.

Dezvoltatorul a înregistrat o pierdere netă combinată de 81 de miliarde de dolari pentru 2021 și 2022, potrivit unui raport privind câștigurile, publicat luna trecută.

Ca și în cazul celor două situații financiare anuale anterioare ale Evergrande, auditorul Prism Hong Kong and Shanghai nu a emis o concluzie cu privire la acest raport, invocând multiple incertitudini legate de afacere, inclusiv fluxul de numerar viitor.

Potrivit Evergrande, capacitatea sa de a continua operațiunile va depinde de implementarea cu succes a unui plan de restructurare a datoriilor offshore și de negocierile cu restul creditorilor cu privire la extinderea rambursării.

viewscnt
Afla mai multe despre
china evergrande group
imobiliare