Prețul mediu al locuințelor a crescut pentru prima oară în șapte ani, la 62.000 euro

Prețul mediu al locuințelor a crescut pentru prima oară în șapte ani, la 62.000 euro
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 23 mar 2016

Prețul mediu al locuințelor a crescut pentru prima oară în ultimii șapte ani, cu 5% față de 2015, de la 59.000 de euro la 62.000 de euro, potrivit ofertelor  de la Târgul Imobiliar Naționale (tIMOn).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ceea ce privește Capitala, prețurile apartamentelor au înregistrat creșteri și în ultimele cinci luni (noiembrie 2015-martie 2016) cu 4,4%, arată o analiză a companiei de consultanță RealTime, realizată la cererea tIMOn.

”Oferta din cadrul tIMOn indică o creștere a prețurilor de 10% pe segmentul locuințelor din clasa «economy», situate în zonele periurbane, cele care reprezentau de fapt motorul vânzărilor pe segmentul rezidențial în ultimii 3-4 ani”, a declarat Vlad Vlăsceanu, director tIMOn.

În acest context, 70% din ofertele prezente la tIMOn nu mai sunt în zone periurbane, așa cum se întâmpla în anii anteriori, ci în ansambluri rezidențiale situate în zone centrale și semicentrale, cu prețuri care pornesc de la 1.000 de euro/metru pătrat util, comparabil prețului solicitat de către proprietarii de locuințe vechi din respectivele zone.

Reducerile de preț, valabile în perioada târgului, variază între 1.000 și 60.000 de euro, potrivit organizatorilor.

Studiu RE/MAX: Pentru a cumpăra o casă nouă, românii vizitează opt proprietăți și iau o decizie în două-trei luni CITEȘTE ȘI Studiu RE/MAX: Pentru a cumpăra o casă nouă, românii vizitează opt proprietăți și iau o decizie în două-trei luni

Cel mai mic preț din târg se regăsește la o garsonieră în zona Fundeni vândută de New City Residence: 18.900 euro, în timp ce, pe segmentul vilelor, cel mai mic preț este de 55.000 euro pentru un P+1 din cartierul Tamisa, situat în ansamblul GreenCity, la 9 km de București.

În cadrul tIMOn, care are loc în perioada 24 martie - 27 martie în Piața Constituției, sunt prezenți 116 expozanți care pun la bătaie peste 15.000 de locuințe în 298 de ansambluri rezidențiale, majoritatea în București.

viewscnt
Afla mai multe despre
timon
preturi apartamente