Radu Dimofte și-a transferat un teren pe firma Practic SA într-o operațiune de 4,7 milioane de euro. Investitorul vrea să construiască un ansamblu rezidențial

Radu Dimofte și-a transferat un teren pe firma Practic SA într-o operațiune de 4,7 milioane de euro. Investitorul vrea să construiască un ansamblu rezidențial

Amplasamentul terenului transferat

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 12 feb 2021

Omul de afaceri Radu Dimofte, cunoscut ca proprietar al francizelor KFC și Pizza Hut în România, a transferat un teren din centrul Bucureștiului de pe firma Wellkept Group pe firma Practic SA, unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale stradale din țară, într-o tranzacție evaluată la 4,7 milioane de euro și susținută printr-un împrumut de la Blom Bank France, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Wellkept Group, societate controlată direct și indirect de Radu Dimofte, a obținute în martie anul trecut un certificat de urbanism cu scopul dezvoltării unui ansamblu format din două clădiri, cu 3 subsoluri și 11 etaje, cu locuințe și spații comerciale pe terenul pe care îl avea în proprietate pe strada Știrbei Vodă 101A din centrul Bucureștiului. Totuși, Primăria Sectorului 1 a considerat că actul nu poate fi utilizat pentru scopul solicitat.

Recent, Practic SA, o altă firmă din portofoliul lui Dimofte, a decis să plătească 4,7 milioane de euro pentru a obține dreptul de proprietate asupra terenului în suprafață de circa 4.800 de metri pătrați. Investiția va fi susținută printr-un împrumut de 7 milioane de euro pe care Practic SA îl face la Blom Bank France, garantând cu o serie de terenuri și spații comerciale din București.

Terenul în cauză se învecinează cu fosta bază REBU, din apropierea Parcului Operei, despre care Profit.ro a scris că ar putea fi valorificată printr-un proiect imobiliar inițiat chiar de o firmă din subordinea Primăriei Municipiului București.

EXCLUSIV Motivat de pandemie, Andrei Ceaușescu anunță în prima sa discuție cu presa: trece la apartamente premium după ce a dezvoltat peste 1.000 de locuințe ieftine. Un proiect va fi în locul fabricii Vel Pitar, cumpărată alături de Kaufland și Lidl CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Motivat de pandemie, Andrei Ceaușescu anunță în prima sa discuție cu presa: trece la apartamente premium după ce a dezvoltat peste 1.000 de locuințe ieftine. Un proiect va fi în locul fabricii Vel Pitar, cumpărată alături de Kaufland și Lidl

Prin compania Practic, Radu Dimofte deține construcții și terenuri cu o valoare de 82,4 milioane euro, potrivit ultimelor date financiare disponibile ale societății. Din închirierea proprietăților sale, compania a încasat circa 3,9 milioane de euro, în prima jumătate a anului trecut. Într-un an întreg, compania încasează în jur de 7,7 milioane euro din închirierea celor 46.000 de metri pătrați de magazine și sedii de firmă pe care le administrează.

Sphera Francise Group este principala afacere din grupul lui Dimofte. Prin intermediul acesteia el operează restaurantele KFC, Pizza Hut și Taco Bell. De asemenea, omul de afaceri mai administrează în România brandurile Cinnabon, Paul și Hard Rock Cafe.

Dimofte a fost, în urmă cu câțiva ani, principalul partener de afaceri al lui Gabriel "Puiu" Popoviciu, împărțind cu acesta controlul asupra proiectului rezidențial și de retail Băneasa, al hotelurilor Howard Johnson (acum Sheraton), Ramada Park și Ramada Plaza din București, dar și o serie de alte afaceri imobiliare, printre care spații de birouri și de retail în zona centrală a Capitalei. În urma "partajului" de după separarea celor doi, Dimofte a rămas, printre altele, cu cele trei hoteluri.

Radu Dimofte își are domiciliul în clădirea de apartamente Houston Palace din Monte Carlo, construită în 1984.

viewscnt
Afla mai multe despre
radu dimofte
practic sa
wellkept group