Omul de afaceri Ion Rădulea (65 de ani), de numele căruia se leagă ultimii ani ai fabricii de combine agricole Semănătoarea, a numit-o pe Ana-Maria Pascu în poziția de Leasing Manager.
Ana-Maria Pascu este parte din echipa River Development de aproximativ 20 ani, în calitate de Economist, cu responsabilități în departamentul relației cu comunitatea de clienți din proiectul mixed-use, Sema Parc.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Recent, Rădulea a numit-o la conducerea executivă a River Development, companie prin care își gestionează afacerile imobiliare, pe soția sa Oana Rădulea (44 de ani).
Profilul de investitor al lui Ion Rădulea este cel al unui dezvoltator care vinde proiectele construite la scurt timp după finalizarea și închirierea lor. Exemplu sunt cele două clădiri de birouri din cadrul Sema Park vândute în 2006 către Europolis (actualul CA IMMO) pentru 90 de milioane de euro și clădirea The Light One vândută către Uniqa Real Estate Management pentru peste 50 de milioane de euro.
Astăzi, Semănătoarea, pe platforma căreia Rădulea și-a început afacerile imobiliare, mai produce piese de schimb, dar înainte să fie privatizată avea 7.500 de angajați și producea 3.500 de combine pe an.
Întreprinderea a fost privatizată în octombrie 1999. Compania MYO-O, condusă de Ion Rădulea – fost angajat al Semănătoarea, a preluat de la Fondul Proprietății de Stat 56,7% din capitalul social al întreprinderii, pentru care a platit circa 17 miliarde lei, adică echivalentul valoric a 35 de combine din cele 80, câte existau în stoc la momentul privatizării.
Restul participațiilor au rămas la peste 30.000 de acționari care și-au subscris cuponul de privatizare aici. Printre aceștia se număra fostul premier Nicolae Văcăroiu, fostul senator Corneliu Gavaliugov și fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Aurel Pană. Noii patroni s-au angajat față de stat că vor investi circa 7 milioane de dolari pentru a pune pe picioare uzina.