Studiu: Cumpărătorii preferă apartamente cu 3 camere, în zone liniștite, aproape de parc, cu acces la metrou și bucătărie închisă

Studiu: Cumpărătorii preferă apartamente cu 3 camere, în zone liniștite, aproape de parc, cu acces la metrou și bucătărie închisă
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 26 apr 2016

Cumpărătorii din segmentul rezidențial mediu și mediu-plus, care apelează la servicii de consultanță imobiliară dedicate și care se orientează pentru o locuință în București, preferă apartamentele de trei camere, situate în zone liniștite, în apropierea unui parc și cu acces la metrou, arată o analiză realizată de compania de consultanță imobiliară HomeFinders.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În stabilirea criteriilor de achiziție, 60% din cumpărătorii incluși în studiu au fost interesați exclusiv de zone cu acces la metrou. Un alt criteriu obligatoriu este cel legat de suprafață. Cumpărătorii au suprafețe utile minime foarte bine stabilite și nu fac rabat decât pentru 1-4 metri pătrați în minus.

Aceste criterii obligatorii legate de zonă, accesul la metrou și suprafață utilă sunt cele mai importante pentru cumpărători, motiv pentru care ei și le respectă.

Studiu: Peste 14.000 de locuințe sunt în construcție în București, cu un sfert mai multe decât anul trecut CITEȘTE ȘI Studiu: Peste 14.000 de locuințe sunt în construcție în București, cu un sfert mai multe decât anul trecut

Mai sunt însă și alți factori care au influențat decizia de achiziție. Printre aceștia se numără zonele liniștite. Deși doar 23,5% din cumpărători au specificat la începutul procesului de căutare că își doresc un apartament într-o zonă liniștită, 67% au ales acest tip de zonă.

Existența unui parc în apropierea imobilului este un alt factor de atracție pentru cumpărători, întrucât 65% din aceștia au achiziționat apartamente în astfel de vecinătăți.

Și tipul de compartimentare este un factor relevant în decizia de achiziție. 71% din cumpărători au preferat apartamente decomandate. Tot în proporție de 71%, clienții au optat pentru apartamente cu bucătării închise.

viewscnt
Afla mai multe despre
apartamente
achizitii
criterii
homefinders